2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Milliárdot érő telek hever parlagon

Főoldal>Közérdekű>Milliárdot érő telek hever parlagon
 
Írta: Szerk.
2024. április 29. 10:31
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kossuth térre tervezett, ám sosem megvalósult Stefánia-palota mellett Kispest másik – már méretéből adódóan is sokkal nagyobb – szégyenfoltja a Shopmark melletti, az Üllői út és Vak Bottyán utca közötti terület, amely idestova másfél évtizede csúfítja a kerületet.

Az ezredforduló után 1,25 milliárd forintért értékesített területre az akkor még Europarknak nevezett bevásárló centrumhoz hasonló, mégis, Budapesten egyedülálló, 55 ezer négyzetméteres, 11 szintes kereskedelmi és szórakoztató komplexumot terveztek. A 2007-ben nyilvánosságra hozott tervek szerint a Neo Centernek elnevezett létesítményben mintegy 40 ezer négyzetméternyi bérelhető területet alakítottak volna ki, 17 ezer négyzetméternyi irodával, a szokásos üzletsorok mellett egy 500 négyzetméteres sport- és szabadidőrészleggel, benne futballpályával és fitneszcentrummal. Az átadását 2009 első félévére tervezték, a beruházás akkor mintegy 15 milliárd forintba került volna.

 

A projekt azonban csak az alapkőletételig jutott, amelyre 2008 nyarán került sor, de már ott, az eseményen elmondta az egyik befektető képviselője, hogy engedélyezési problémák miatt várhatóan egy évvel, 2010-re csúszik a komplexum átadása. A következő lépésben a londoni székhelyű befektető gazdasági okokra hivatkozva úgy döntött, mégsem valósítja meg a beruházást.

 

Azóta a terület többször is tulajdonost váltott. A Határ úti metróaluljáróhoz közelebb eső részen jelenleg egy építőipari cég tárol anyagokat, eszközöket. A másik, üres felén 2-3 éve felvonultak munkagépekkel, állítólag társasházat akartak rajta építeni. Azonban azóta se munkagépek, se társasház. Az 1,3 hektáros terület elhagyatottan, rendezetlenül áll, tele gazzal és bozóttal, a tulajdonosokat azonban, úgy tűnik, nem érdeklik, milyen állapotok uralkodnak a telkükön.

 

Láthatóan az értékesítésén sem gondolkodnak, pedig jó helyen lévő telkekből egyre kevesebb van Budapesten, így teljességgel érthetetlen, hogy azt a keveset, ami még rendelkezésre áll, miért nem hasznosítják.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.