2023. június 08., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„Miszter 40 Százalék” másra kenné a felelősségét

Főoldal>Közérdekű>„Miszter 40 Százalék” másra kenné a felelősségét
 
Írta: Szerk.
2020. március 11. 18:25
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A beteg gyermekét egyedül nevelő édesanyára próbálja hárítani a felelősséget Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián, aki abban a vagyonkezelő által 7,5 millió forintért felújíttatott 29 négyzetméteres Batthyány utcai önkormányzati lakásban él, amelyben a felújítás után a használhatatlan konvektorral fűteni sem lehetett. A lakás több évtizedes ablakait és ajtóit csak gittelték és lemázolták, a falak penészesek. A négyzetméterenként több mint negyedmillió forintba kerülő felújítást az a vállalkozó végezte, aki információink szerint Kránitz eltitkolt spanyolországi luxusnyaralójában a szomszédja.

Nem vállalja a felelősséget a „Miszter 40 Százalékként” hírhedté vált Kránitz Krisztián, az általa igazgatott vagyonkezelő (VAMÜSZ) megbízásából meglehetősen hanyagul felújíttatott önkormányzati lakás állapota miatt, a bérlőre, a beteg kisfiát egyedül nevelő édesanyára próbálja terelni a felelősséget, és meg is fenyegette a lakót, hogy ha lejár a szerződés, majd másnak adják az ingatlant. A felújítást végző vállalkozó egyébként Kránitz vagyonnyilatkozatában eltitkolt spanyolországi luxusnyaralójában a szomszédja. A munkálatok pedig 7,5 millió forintba, vagyis egy kisebb vidéki ház árába kerültek, a felújítás négyzetméterenkénti költsége több mint negyedmillió forint volt a 29 négyzetméteres lakásban.

 

OLVASTA MÁR?

Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres

 

Az ingatlanban – amelyről korábban levelében még maga Kránitz is beismerte, hogy rendeltetésszerű használatra alkalmatlan –, a felújítás után fűtés nélkül maradt az édesanya, a beteg kisfiú vastag takaróba bújva aludt. A konvektort a szén-monoxid- és gázszivárgás miatt nem használhatták. A VAMÜSZ-től hetekig hiába kérték a fűtés működőképessé tételét, csak azért nem maradtak fűtés nélkül, mert Fekete Márk (Fidesz-KDNP) vitt nekik egy olajradiátort.

 

Így lehet kinyitni és becsukni a bejárati ajtót a lakásban:

 

Azonban ennél jóval több, hasonlóan probléma is volt, amelyre még Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) hívta fel a figyelmet közösségi oldalán: egyetlen közműcsatlakozás sem volt rendben a lakásban, az áramot konkrétan le akarta kapcsolni az ELMŰ, mert nem szabványos mérőt használtak. Az elektromos áramot egyébként 2015-ben meg is szüntették, a helyszínre érkező elműs szakember sem értette, hogyan használják így az áramot. Balesetveszélyes volt a bejárat is, beázott a tető az elmozdult és hiányos cserepek miatt. Mindezek a 7,5 millió forintos felújítás után, igaz, utóbbi két hibát később úgy, ahogy, kijavították.

 

Tekintse meg a VAMÜSZ által hanyagul felújjíttatott lakásban készült legfrissebb képeket.

 

„Miszter 40 Százalék” a lakóra mutogat és titkolózik

Kránitz Krisztián hárít, szerinte a lakó lakta le úgy az épületet, aminek következtében a bejárati ajtó és az ablakok kívül-belül rohadnak, vastagon penészesek a falak, és ha leengedik a kádból a vizet, az a wc-ből tör elő. Mégsem adta ki fél éve a munka részletes költségelszámolását Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőnek, így az sem derült ki, mire ment el a „fa- és műanyag szerkezetek elhelyezésére” szánt 1,4 millió forintos tétel. „Mert ajtó ablakra biztosan nem” – reagált a vagyonkezelő lakóra mutogató, őt fenyegető bejegyzése alá a közösségi oldalon Dódity Gabriella. Aki arra is választ várna a volt szocialista önkormányzati képviselő Kránitztól, hogy miért nem volt azonnal fűtés a 7,5 millióért felújított lakásban, vagy vajon meddig bírhatja a felújítás során csak lemázolt ócska ajtó a tél viszontagságait, amelyet a vagyonkezelő munkatársainak nyers lécekkel kellett körbeszögeznie, hogy ne fújjon be a szél. Egyébként a „felújított” ajtó a téli párás, nedves időszakban elvetemedett, nagyon nehezen volt nyitható, becsukni pedig csak erősen becsapva lehetett, amelynek következtében kipotyogott belőle a gitt, lepotyogott a máz.

 

OLVASTA MÁR?

Kránitzot nem érdekelte a gyerekek biztonsága

 

„Kedves Kránitz Krisztián, megkaphatom-e a részletes költségelszàmolást, amit fél éve kérek? Kérdezem, voltál-e az ingatlanban valaha? Láttad-e az ingatlant tavaly nyàr vègétől kezdődően? Kérdezem, egy belső bejárati ajtónak is ócska, lemázolt fa ajtó meddig bírhatja vajon a tél viszontagságait? Kérdezem, a 7,5 millió forintból felújított lakásban miért nem volt fűtés, miért utólag kellett a polgármestertől kikönyörögnöm, cseréljék le a használhatatlant? Kérdezem, a bejárati ajtót vajon miért kellett nyers lécekkel körbeszögelnie a vamüsznek a felújítás után, hogy fújjon be szél? Kérdezem, az 1,4 millió forint műanyag és fa szerkezetek elhelyezésére mire ment el? Mert ajtó ablakra biztosan nem. Azzal fenyegetitek a hölgyet, hogy lelakta a lakást, és kiteszitek? És ki kapja meg? Esetleg a barátnőd, akinek a nevén évekig üresen állt egy lakótelepi lakás, miközben a családok átmeneti otthonában 7 fős családok is élnek kb. 25 nm-en? Rengeteg kérdésem volna még, de választ úgysem kapok." – írta Dódity Gabriella a vagyonkezelő közösségi oldalán.

 

Fotók: Facebook

Videó: A lakó felvétele

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.