2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mit veszíthetünk április 8-án? Hazánk jövője a tét!

Főoldal>Közérdekű>Mit veszíthetünk április 8-án? Hazánk jövője a tét!
 
Írta: Szerk.
2018. április 04. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Minden eddiginél nagyobb az idei választás tétje. Nem pusztán arról döntünk, ki vezesse az országot. Arról szavazunk, hogy nemzeti kormányunk lesz-e, amely megvédi Magyarországot olyan helynek, amilyennek mi szeretjük, vagy a betelepítés mellett állók bevándorlóországgá változtatják hazánkat. Arról is szól a választás, hogy a családok és gyermekeink boldogulására, vagy a betelepített migránsok lakhatására és taníttatására költhetjük-e a jövőben az adóforintokat.

Magyarország 2010-ben az államcsőd szélén állt, a baloldali kormányok tetemes hitelt vettek fel az IMF-től, az Európai Bizottságtól és a Világbanktól. Mégis, elvettek egyhavi nyugdíjat, két évre csökkentették a gyest, folyamatosan csökkentették a családtámogatási kedvezményeket, és az otthonteremtés előtt álló családok legnagyobb részét devizahitel csapdába kergették. Közben az égbe emelkedtek a rezsiárak. A magyar lakosság fizette a legmagasabb árat Európában a rezsiért, és teljes egészében ki volt szolgáltatva a külföldi tulajdonban lévő közműszolgáltatóknak, akik a haszon nagy részét kivitték az országból. A munkanélküliség minden addigit felülmúló magasságokban volt.

 

Az újjáépülés útján

Az államadósság csökkentése és az IMF-hitel visszafizetését követően lehetett a csőd széléről visszaépíteni az országot. Nőtt a foglalkoztatottság, mára 750 ezer új munkahely létesült, a közműcégeket visszavásárolta a kormány, így kerülhetett sor a családoknak megtakarítást eredményező rezsicsökkentés bevezetésére. Legfőbb cél a versenyképesség érdekében a gazdaság élénkítése volt, a gazdasági növekedés mára már minden eddigit felülmúlt. Újra megindult a külföldi tőke beáramlása, és sorra kezdődnek új beruházások. A versenyképességet a társasági nyereségadó csökkentése is segíti, megteremtődött a költségvetési stabilitás.

 

Szociális üdülés és egészségügy

Míg a szocialisták 600 milliárd forintot kivontak az egészségügyből, és fizetőssé tették azt, addig az elmúlt években 500 milliárd forint jutott a vidéki egészségügyi intézmények fejlesztésére, és tavaly elindult kizárólag hazai költségvetésből a budapesti és pest megyei intézmények 700 milliárdos fejlesztési programja is. Fejlődik a főváros: míg Budapesten korábban 7 (!) kiemelt kormányzati beruházás indult el, jelenleg több mint 120 kiemelt kormányzati beruházásről döntöttek, ez összesen több mint 200 budapesti ingatlan fejlesztését jelenti. A külföldi kézben lévő étkezési csekkeket az Erzsébet utalvány váltotta. Ennek legfőbb előnye, hogy míg korábban a külföldi tulajdonosok elvitték a bevételt hazánkból, addig az állami kézben lévő utalványon keletkező hasznot nagycsaládosok, fogyatékossággal élők, nyugdíjasok és nehéz helyzetben lévő gyermekek ingyenes üdülésére vagy annak támogatására fordítja a kormány. Az Erzsébet-program mára már több mint egymillió embernek biztosított üdülési, pihenési lehetőséget.

Emellett folyamatosan emelkednek a nyugdíjak, és megőrzik reálértéküket is. Nyugdíjkorrekciót és nyugdíjprémiumot is fizetett a kormány a szépkorúaknak 2017 év végén, amely 2018-ban folytatódik.  

 

A nők tisztelete

A nők duplán dolgoznak, hiszen a munka után várja őket a háztartás és a gyermeknevelés. Munkájuk megbecsüléseként ma már lehetőségük van 40 év munka után nyugdíjba menni, hogy nagymamaként segíthessék családjukat. A fiatal édesanyáknak ma már ismét három évig jár a GYES, és további kedvezmények járnak a GYED extra bevezetésével. Az adókedvezmény mértéke folyamatosan emelkedik, idén 5000 forinttal havi 35 ezer forintra nőtt a kétgyerekesek családi adókedvezménye. Januártól kiterjesztették az anyasági támogatást.

 

Ma: családok támogatása, ingyenes tankönyv és étkezés

Az elmúlt években a magyar emberek adóforintjaiból a külföldi tulajdonosok extraprofitjának növelése helyett a családok támogatására helyeződött a hangsúly. Az otthonteremtési program, a CSOK sokkal kedvezőbb lehetőséget nyújt az otthonteremtésre a svájci frank alapú hitel helyett, amelybe több ezer család belerokkant. Rengeteg fiatalnak tette könnyebbé a családalapítást és a gyermekvállalást a családi adózás, illetve a széles spektrumú támogatási rendszer. Gyermekeinknek ma már ingyenes a tankönyv, és sokaknak nem kell fizetniük az étkezésért sem.

 

Családtámogatás vagy migrációmenedzselés?

Számos európai ország tévesen mérte fel a modernkori népvándorlás következményeit. Egyre többe és többe kerül az országukba telepedők ellátása. Terrorcselekmények, no-go zónák,  erőszak és félelem hatja át a mindennapjaikat. Olyanokkal élnek együtt, akik nem tisztelik törvényeiket, életformájukat. Talán ezért is döntött több ország lakossága is úgy, bevándorlásellenes vezetésre szavaz a választásokon.


- A magyar emberek adóforintjait a jövőben is családtámogatásra, a nyugdíjak értékének megőrzésére és gyermekeink boldogulására kell fordítanunk. De ezt csak úgy érhetjük el, ha nem telepítik be hazánkba migránsok tízezreit, és a végsőkig kiállunk amellett, hogy Magyarország maradjon meg biztonságos országnak, ahol nem kell féltenünk asszonyainkat, lányainkat. Maradjon meg olyan helynek, ahol van jövőnk. Szívügyünk, hogy gyermekeinknek, unokáinknak kultúráját és identitását őrző, keresztény és magyar Magyarországot hagyjunk örökül - mondta lapunknak dr. György István (nyitóképünkön az unokáival)

 

Földesi Gyula és menyasszonya, Ági hamarosan összeházasodnak. Szeretnék, ha majd gyermekeik egy biztonságos, magyar Magyarországon élhetnének

 

- Nem túlzás, a mostani választás tétje országunk jövője. Minden magyar embernek fel kell mérnie a veszélyt, és össze kell fognunk elért eredményeink, valamint hazánk és keresztény kultúránk megőrzése érdekében április 8-án. Erre kérünk minden honfitársunkat – egészítette ki Földesi Gyula. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.