2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem vártak a vagyonkezelőre, kicseréltették a szinte használhatatlan ajtót

Főoldal>Közérdekű>Nem vártak a vagyonkezelőre, kicseréltették a szinte használhatatlan ajtót
 
Írta: Szerk.
2020. szeptember 07. 15:28
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hullott a gitt, pergett a festék a bejárati ajtóról abban a Batthyány utcai önkormányzati lakásban, amelyet tavaly hanyagul újíttatott fel 7,5 millió forintért a Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián vezette vagyonkezelő. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői szakembert hívtak, és az általuk vásárolt új ajtót beszereltették a lakásba. A számlát pedig eljuttatják a vagyonkezelőnek. Kérdés, Kránitz befogadja-e azt?

FRISSÍTÉS - 2020. 09. 08.

 

A szocialista Kránitz Krisztián, a vagyonkezelő "Miszter 40 Százalék" néven elhíresült igazgatója nem vette át a számlát a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőitől, tudatta közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP).

 

Dódity Gabriella szerint elfogadhatatlan, hogy így nézett ki egy tavaly 7,5 millió forintból felújított önkormányzati lakás, szinte már működésképtelen bejárati ajtaja, amit nem cserélt le a vagyonkezelő és most nem kívánja kifizetni sem. 

 

– Elfogadhatatlan, hogy a baloldal így bánik a közpénzekkel – szögezte le.

 


 

Újabb „hanyagság-csontváz” hullott ki a szekrényből abban a Batthyány utcai önkormányzati lakásban, amelyet a Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián vezette vagyonkezelő (VAMÜSZ) újíttatott fel. A képeken jól látszik, milyen slendrián módon lett „felújítva” a lakás bejárati ajtaja, amin mostanra egyszerűen beömlött a víz, amikor esik az eső. Az előzmények ismeretében, miszerint a VAMÜSZ hetekig hagyta fűtés nélkül a lakásban lakó, beteg gyermekét egyedül nevelő édesanyát, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői a saját kezükbe vették az ügyet:

 

 

– Nem vártunk tovább a kispesti vagyonkezelőre, kicseréltettük a használhatatlan bejárati ajtót az elhíresült Batthyány utcai önkormányzati lakásban. A számlát a kispesti vagyonkezelőnek kértük, meglátjuk, Kránitz Krisztián igazgató vajon befogadja-e azt – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

 

 

A képviselő emlékeztetett: ezt a 30 négyzetméteres lakást 7,5 millió forintért újíttatta fel a VAMÜSZ – ahogy Dódity Gabriella fogalmaz – egy „haveri vállalkozóval”, aki a látottak alapján finoman szólva sem végzett alapos munkát. Emlékezetes: egyetlen közműcsatlakozás sem volt rendben az ingatlanban, az áramot konkrétan le akarta kapcsolni az ELMÜ, mert nem szabványos mérőt használtak. Az elektromos áramot egyébként 2015-ben meg is szűntették, a helyszínre érkező elmüs szakember sem értette, hogyan használják így az áramot. Ezen kívül beázott a tető is az elcsúszott cserepek miatt. Emellett sokáig nem is volt fűtés a lakásban, a vagyonkezelő hetekig csak ígérgette, hogy küldi a fűtésszerelőt.

 

 

A most leszedett, tavaly állítólag felújított ajtót, ha szemügyre vesszük, megmutatkozik, milyen alapossággal újították fel. – A vagyonkezelő által megbízott vállalkozó 85.000 forintért csupán lemázolta a régi, több évtizedes bejárati ajtót, arról hullott már a gitt, pergett róla a festék. Lécekkel utólag megerősítette a vagyonkezelő, hogy ne fújjon be a szél és ne folyjon be az eső, de hiába, ez sem ért semmit. Nyirkos időben az ajtó megdagadt, alig lehetett nyitni-zárni, így az erőltetéstől tovább pergett róla a festék és a gitt – írta Dódity Gabriella –, miközben mi 62.000 forintért több ponton záródó, hőszigetelt ajtót vettünk.

 

 

A szocialista VAMÜSZ igazgató, Kránitz Krisztián, akinek a neve szintén felmerült a Lackner-féle korrupciógyanús botrányban, Dódity Gabriella szerint „méltatlanná vált a vagyonkezelő igazgatói posztjára, de ennek a lakásnak a kálváriája megerősít minket abban is, hogy alkalmatlan is erre a feladatra”. 

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.