2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nemmel szavazott a baloldal Kránitz menesztésére is

Főoldal>Közélet>Nemmel szavazott a baloldal Kránitz menesztésére is
 
Írta: Szerk.
2020. szeptember 30. 10:20
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nemmel szavazott a baloldal arra a képviselő-testületi ülésen, hogy azonnali hatállyal menesszék Kránitz Krisztiánt a vagyonkezelő éléről. Ezt követően leszavazták az önkormányzati cégek, köztük a vagyonkezelő és a Közpark Kft. átalakítására tett saját javaslatuk határidejét és mikéntjének részleteit is. Csak arról döntöttek, hogy a két cégből egy lesz, de ez is csak úgy csúszott át, hogy miután leszavazta azt a képviselő-testület, Gajda Péter új szavazást rendelt el, ahol Lackner a nem gomb helyett már igent nyomott. Baloldali színjáték tanúi lehettünk a javából a képviselő-testületi ülésen.

Ugyan a képviselők még tavaly novemberben megszavazták, hogy Kránitz Krisztiánnak mennie kell a vagyonkezelő éléről idén január 31-ével, ezt nem hajtotta végre a baloldali városvezetés. A legutóbbi testületi ülésen ismét lehetősége lett volna a kispesti baloldalnak úgy döntenie, hogy megszabadul a hangfelvételeken „Miszter 40 Százaléknak” emlegetett igazgatótól, ám a baloldali képviselők nemmel szavaztak az erről szóló javaslatról, így „Krinyó” megmenekült. De úgy látszik, nemcsak a vagyonkezelő élén szeretnék, ha minden a régiben maradna.

 

Gajda és Lackner megmentették Krinyót. A pirossal szereplő képviselők nemmel szavaztak arra, hogy Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián azonnali hatállyal távozzon a vagyonkezelő éléről

 

OLVASTA MÁR?

Ismét adót emelt a városvezetés

 

Leszavazott cégátalakítás

A képviselő-testület még tavaly novemberben fogadta el azt a határozatot, hogy az átláthatóság jegyében átszervezi az önkormányzati cégstruktúrát. A javaslat most került a képviselők elé, de annak megszavazása is botrányosra sikeredett. A saját javaslatukat ugyanis először leszavazták, majd ezt látva Lackner Csaba jelezte, hogy véletlenül nemet nyomott. A megismételt szavazáson Lackner már az igen gombot nyomta meg, így csúszhatott át az a döntés, hogy a Közpark Kft. olvadjon be a vagyonkezelőbe. Azokat a javaslatokat azonban, amelyek arról szóltak volna, hogy mikor és milyen módon teszik meg mindezt, már nem szavazta meg a baloldal, így az átalakítás ténye, határideje továbbra is lóg a levegőben.

 

Repedezik a baloldali szivárványkoalíció?

Nem csak a kispestiekkel szemben tisztességtelen ez a mismásolás, hanem arra is erősen utal, hogy megbomlott a kispesti szivárványkoalíció. Immár a harc kikerült a színfalak mögül, hiszen a nyilvánosság előtt egymást csuklóztatják – ahogy Dódity Gabriella Fidesz-KDNP frakcióvezető fogalmazott. Az önkormányzat ugyanis nemrég még közleményében arról tájékoztatott, hogy budapesti szintű Momentum, Párbeszéd, DK és MSZP megállapodás született az önkormányzati cégstruktúra átalakításáról és menetrendjéről, ehhez képest a saját javaslatuk már az egyik bizottsági ülésen is, majd ezt követően a képviselő-testületi ülésen is elvérzett. A Fidesz-KDNP frakció is nemmel szavazott, mert szerintük egy cégbe kellene átszervezni az önkormányzati feladatokat, és meg kellene szüntetni azokat a párhuzamosságokat, amelyek az egyes cégek és a hivatal irodái között megfigyelhető, így lehetne átláthatóbbá és olcsóbbá tenni a rendszert.

 

Dódity: a Momentum vegye komolyan az önkormányzati munkát!

A képviselő-testület újabb két Momentumos előterjesztést is tárgyalt. Az egyik az önkormányzati cégek átvilágítására tett javaslat, miközben erre a feladatra az önkormányzat már kiírta a pályázatot. A másik egy újabb átláthatósági rendelet megalkotásáról szólt, amelyet tett majd ismét nem követ, figyelmeztetett Dódity Gabriella Fidesz-KDNP frakcióvezető. Volt, amikor már bohózattá fajult a képviselő-testületi ülés, ilyen pillanatok egyik volt, amikor Momentumos javaslatra arról kellett szavazniuk a képviselőknek, hogy név szerint fognak szavazni az egyébként nyilvános, név szerinti szavazáson. Dódity Gabriella ezt követően felszólította a Momentumot, hogy kezdik megkoptatni az átláthatóság szót Kispesten, és vegyék végre komolyan a kispestiek képviseletét és az önkormányzati munkát.

 

Fotók: Facebook

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.