2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.ffc481e468c3.jpg]

Népszámlálás: csalókra figyelmeztet a rendőrség

Főoldal>Közérdekű>Népszámlálás: csalókra figyelmeztet a rendőrség
 
Írta: Szerk.
2022. október 18. 09:38
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarosan elkezdődik a népszámlálás következő szakasza: október 20-a és november 20-a között számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik nem töltötték ki online a kérdőívet. Minden bizonnyal trükkös csalók is próbálkoznak majd azzal, hogy a népszámlálásra hivatkozva átverjék kiszemeltjeiket, esetleg bejussanak azok otthonába. A rendőrség közzétette azokat a tanácsokat, amiket megfogadva elkerülhető az áldozattá válás.

Mindenekelőtt azt hangsúlyozták, hogy az összeíró időszakban nem feltétlen kell beengedni a számlálóbiztost az ingatlanba, hiszen az interjú az utcán vagy a lépcsőházban, illetve egyéb közösségi helyiségben is lebonyolítható.

„Ne feledjék! A népszámlálás során a számlálóbiztosok a személyes irataikat nem kérik, ők viszont hitelt érdemlően, az okmányaikkal tudják igazolni magukat. Van számlálóbiztosi igazolványuk, amelyen szerepel a nevük és az azonosítószámuk, azonban kérésre fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) is igazolják számlálói jogosultságukat” – emelte ki a rendőrség, hangsúlyozva, hogy kellő körültekintéssel elkerülhető az áldozattá válás.

 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy kérhető tájékoztatás a számlabiztosról a Központi Statisztikai Hivatal ingyenesen hívható 06-80/080-143 számán, amelyen keresztül az operátor megadja a címhez rendelt számlabiztos nevét és igazolványszámát. Ha minden elővigyázatosság ellenére bűncselekmény áldozatává váltak, hívják az ingyenes 112-es segélyhívó számot!

 

„Kérjük, hogy a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható adatokat - mint például elkövető vagy elkövetők száma, személyleírása, az általuk használt gépjármű, vagy az ingatlanból történő távozásuk iránya - a lehetőségekhez képest pontosan adják át a rendőrség számára” – tették hozzá.

 

Kép: police.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.