2018. november 19., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Novemberben jön a nyugdíjemelés, decemberben az Erzsébet-utalvány!

Főoldal>Közérdekű>Novemberben jön a nyugdíjemelés, decemberben az Erzsébet-utalvány!
 
Írta: Szerk.
2017. november 10. 11:35
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Három különböző formában kapnak plusz pénzt idén novemberben és decemberben a nyugdíjasok. Novemberben nyugdíjkorrekció és nyugdíjprémium, decemberben pedig ismét Erzsébet-utalvány érkezik.

24 ezer forint pluszt jelent átlag nyugdíjjal számolva a nyugdíjprémium és az egyszeri kiegészítés, amelyet még novemberben megkapnak az érintettek. De nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is számíthatnak erre az összegre a kormány döntése értelmében – erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszélt, aki kifejtette, hogy összességében 2 millió 750 ezer embert érint, beleértve a megváltozott munkaképességűeket, valamint a fogyatékossági ellátásban részesülőket, a politikai rehabilitáltakat és az özvegyi nyugdíjasokat is.

 

2011 és 2017 között a nyugdíjak 26 százalékkal emelkedtek. A korábbi, valamint a mostani kifizetések is a jó gazdasági teljesítménynek köszönhetőek, és annak, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a szépkorúak megbecsülésére. A nyugdíj kiegészítés célja, hogy megőrizzék a nyugdíjak vásárlóértékét, ennek érdekében a tényleges éves inflációhoz viszonyítják a nyugdíjemelés összegét.

 

Magyarország 2010 óta folyamatosan erősödik, és a polgári kormány szeretné, ha ezt a nyugdíjasok is éreznék. Ezért is döntöttek úgy, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is megkapják a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok karácsony előtt. Az utalványokkal főként élelmiszerboltokban lehet majd vásárolni, amely nagy segítség lesz a karácsonyi bevásárláshoz.

 

Mivel jövőre 4,3%-os gazdasági növekedést tervez a kormány, jó esély van arra, hogy 2018-ban is lesz nyugdíjprémium, tehát nem csak egyszeri esetről van szó.

 

Akik nem tisztelték a nyugdíjasokat

 

A baloldal idején a felelőtlen gazdasági és pénzügyi kormányzás miatt esély sem volt a mostanihoz hasonló mértékű nyugdíjkorrekcióra. A szocialisták idején magas volt az infláció, és folyamatosak voltak az áremelések, emellett egy havi nyugdíjat el is vontak a nyugdíjasoktól. Nemhogy prémiumot nem fizettek, hanem hagyták, hogy az idősek juttatása folyamatosan veszítsen vásárlóerejéből, elértéktelenedjen. Egyre drágább volt a megélhetés is. A szocialisták háromszorosára emelték a gáz árát, és vizitdíjat is akartak fizettetni a nyugdíjasokkal. Így tisztelték a szocialisták, közöttük Burány Sándor és Hiller István az idős embereket.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.