2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Olimpiai előszelek

Főoldal>Közülünk>Olimpiai előszelek
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. július 20. 08:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Februári vállműtéte már a múlté, gőzerővel készül Londonra az aktívak között legeredményesebb amatőr magyar bokszoló, Káté Gyula.A Kispest SE 64 kilós ökölvívójának már csak az olimpiai érem hiányzik a palettájáról, idén azonban az érem helyett inkább a felkészülésre koncentrál.

 

Sok boxrajongót tölthetett el aggódással az év eleji vállműtéte. Rendbejött már a sérülés?

 

KÁTÉ GYULA: Februárban a vállműtétem miatt egy egész hónapot ki kellett hagynom, az akkor elég rosszul érintett. Mostanra a vállam szerencsére már nagyjából helyrejött. Az edzéseken csak a jobbosokat gyakoroljuk, erőltetni kell még egy kicsit, hogy javuljon. Úgy érzem, a kínzásnak megvan az eredménye, egyre jobban mennek az ütések, lassan visszanyerik régi erejüket. Harmadik hete edzőtáborozunk a csapattal, nagyon sok a szakmai edzés is. El vagyok fáradva, de az erőnlétemen érzem, megéri belefektetni a sok energiát.

 

A magyar versenyeken mindent elért, amit amatőr ökölvívóként elérhetett, és a világversenyekről is rendre éremmel tért haza. Mi az, ami még mindig motiválja?

 

K. GY.: Szerettem volna nyerni világversenyt, EB-t és VB-t is, és bár ez nem jött össze, azért VB-n bronzéremig, EB-n pedig ezüstéremig jutottam. Sajnos viszont eddig még nem sikerült olimpiáról éremmel hazatérnem, de most itt egy újabb lehetőség. Az előző két olimpia előtt nem titkoltam, hogy a célom az olimpiai érem, talán egy kicsit túl is pörgettem ezen magam. Túlságosan akartam a dobogót, úgy érzem Pekingben ez volt a legfőbb baj. Most próbálok visszafogottabb lenni, célként a jó szereplést tűztem ki magamnak.  Amit elvárok, az az, hogy jól sikerüljön a felkészülés, jó formában menjek ki az ötkarikás játékokra. Ha ez összejön, akkor pedig lehet lépésről-lépésre, meccsről-meccsre kell haladnom. Aztán pedig bármi megtörténhet…

 

2009-ben csapatot váltott, s azóta a Kipest SE ökölvívója. Hogy érzi magát a klubnál?

 

K. GY.: Három éve dolgozom együtt Öcsi bácsival a Kispest SE-ben, és nagyon jól érzem magam a csapatban. Öcsi bácsinak sokat köszönhetek, sok új dolgot, fogást hozott be az ökölvívásomba. Az edzőterem is igazán korszerű, és a társaságon belül is jó hangulat uralkodik, a baráti társaságom nagy része innen kerül ki. Kispest egyébként is közel áll a szívemhez, nagyszüleim itt élnek, én magam is félig kispestinek tartom magam. Ezért külön örülök, hogy a nemrégiben elkészült, nemsokára hallható kispesti indulóban én is rappelhetek egy rövid részt.

 

Névjegy:

 

Káté Gyula

30 éves

Amatőr ökölvívó

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.