2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Olimpiára hajt a kispesti sportoló

Főoldal>Közülünk>Olimpiára hajt a kispesti sportoló
 
Írta: Szerk.
2017. október 15. 10:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az olimpiai kvóta megszerzése a célja a 25 éves kispesti Huszák János diszkoszvetőnek, aki már most igazán eredményesen szerepel a nemzetközi versenyeken. De a sikert nem adják olyan könnyen!

 

A múlt hónapban a tajvani Universiadén, azaz az Egyetemi-és Főiskolás Világbajnokságon hatodik helyet ért el kerületünk lakója, Huszák János, aki már két éve is részt vett a megmérettetésen, akkor is ugyanezzel az eredménnyel zárta a versenyt.

 

– Kicsit szomorú vagyok. A korábbi hatodik helynek jobban örültem. A mostani egyéni csúcsom egyébként három és fél méterrel több volt, de idén sajnos ismét a hatodik helyre volt elég. Ha azt dobom a versenyen, amire valójában

képes vagyok, jobb eredmény született volna. Dühítő ez! Persze, külső szemmel azt mondják, hogy szép eredmény, de én a dobogós helyért mentem, és a bemelegítésnél dobott 62 méterrel nyerhettem is volna – mondta el lapunknak Huszák János, aki 2004-ben kezdte el a diszkoszvetést a Spartacusban, majd a Honvédban folytatta, most pedig a Ferencváros színeiben versenyzik.

 

 

– Tavasszal történt egy edzőváltás, ezért Szegeden edzek, ott készülök fel a versenyekre Eperjesi Lászlóval. Nem találtunk közelebb megfelelő edzőpályát. Nem könnyű a folyamatos ingázás, pláne úgy, hogy a sport mellett a Testnevelési Egyetemen levelező tagozatán tanulok, és a versenyek miatt hátra van még néhány tantárgy – magyarázta a sportoló, akinek célja, hogy a következő olimpiára kvótát szerezzen, és jól szerepeljen a 2018-as Berlini Európa-bajnokságon.

 

– A tavalyi felnőtt Európa-bajnokságon az olimpiai kvóta megszerzésére 65 méter megdobása volt a szint, csak 11 centiméterrel maradtam le, de bízom benne, hogy a következő versenyek egyikén megdobom majd a szintet! Ugyan Rióról lemaradtam, de Tokióban mindenképpen szeretnék ott lenni – beszélt a tervekről Huszák János, aki haza, Kispestre csak hétvégén jut.

 

– Nagyon kevés időm van barátokra, a szabadidőmet a szüleimmel és a barátnőmmel töltöm. Azt mondják, hogy a dobóatléták 28 éves kortól érnek be, még tíz év aktív versenyzés bennem van, de utána is szeretnék a sportban maradni.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.