2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.f512221db4c7.jpg]

Orbán Viktor: a harmadik oltás felér egy életbiztosítással

Főoldal>Közérdekű>Orbán Viktor: a harmadik oltás felér egy életbiztosítással
 
Írta: Szerk.
2021. október 15. 11:51
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mivel a vírus delta variánsa jóval agresszívabb a korábbiaknál, a veszély is sokkal nagyobb, ezért fontos, hogy aki még nem tette, oltassa be magát – hangsúlyozta a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Orbán Viktor ezen kívül beszélt azokról a harcokról is, amelyeket a kormány a rezsiárak alacsonyan tartása érdekében, illetve a migrációs nyomásnak nem engedve vív Brüsszellel.

A harmadik oltás felér egy életbiztosítással – ahogy Orbán Viktor fogalmazott –, ami azért is fontos, mivel a járvány negyedik hulláma lassan bekeríti Magyarországot. Romániában, ahol az átoltottság a magyarországi 59 százalékkal szemben mindössze 29 százalék, riasztó a helyzet. Éppen ezért Magyarország úgy döntött, teljesíti Románia kérését, és két határközeli kórházában román betegeket is ellát – egyelőre ötvenet.

  

A miniszterelnök hangsúlyozta: az oltás működik, mivel a beoltottak körében egy százaléknál is kisebb a koronavírusban megbetegedők aránya. Azonban mivel a vírus delta variánsa jóval agresszívabb a korábbiaknál, a veszély is sokkal nagyobb, ezért fontos, hogy aki még nem tette, oltassa be magát, s ne kockáztasson. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ország kellőképpen felkészült arra, hogy egy nagyon erős járványhullámot is kezelni tudjon anélkül, hogy az ország működését le kellene állítani.

 

Mint mondta, nagy esély van arra, hogy hazánknak legyen saját fejlesztésű vakcinája, amit a magyar oltóanyaggyár gyárthat majd. Amíg ez biztossá nem válik, az üzem működése érdekében biztosítani kell, hogy máshol fejlesztett vakcinából is legyen elég megrendelés. Hangsúlyozta: Magyarország akár már idén megkaphatja a Szputnyik oltás technológiáját.  

 

A kormányfő a beszélgetésben kitért arra is, hogy Brüsszel a klímavédelem jegyében egy bonyolult rendszer bevezetésével akarja megadóztatni azokat az embereket és családokat, akiknek saját autójuk és lakásuk van. A visegrádi országok ezt elfogadhatatlannak tartják, és semmiképpen nem járulnak hozzá olyan döntésekhez, amelyek tovább emelnék a villany és gáz árát.

 

Orbán Viktor hangsúlyozta: a klímavédelem fontos, annak költségeit azonban a nagy károsanyag-kibocsátó cégekkel kell megfizettetni, nem pedig a lakossággal. A piaci árak esetén évente akár 400 ezer forinttal is többet fizetne egy átlagos magyar család, ha nem vívott volna éveken keresztül „rezsiharcot” a kormány Brüsszellel.  A miniszterelnök ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok mintegy tizenöt alkalommal adtak engedélyt a nemzetközi multicégeknek az árak emelésére. Nem meglepő, hogy Gyurcsányék most is azt követelik a parlamentben, hogy a kormány vezesse be a piaci árat a gáz- és áramszolgáltatás tekintetében.

 

Orbán Viktor a migrációs helyzettel kapcsolatban is beszélt. Szavai szerint a nyugat-európaiak feladták azt a reményt, hogy a "saját nemzetük asszonyai és férfiai" a demográfiai válságon úrrá tudnak lenni. "Azt mondták, hogy ha nem megy, ha nem születik elég gyerek, német, belga vagy francia, pótolni kell a hiányzókat. Hiányzik egy német, jó lesz helyette egy afrikai vagy jó lesz egy ázsiai. Darab, darab, a szállítószalag mellett ez is jó, az is jó" – magyarázta.

 

Magyarország amellett, hogy igyekszik elmozdítani azokat az akadályokat, amik miatt kevesebb gyermek születik, mint amennyit a fiatalok vállalni akarnak, ellenállást is szervez: 12 ország közösen írt egy levelet arról, hogy a kötelező kvóták helyett milyen lépéseket kellene tenni Európa külső határainak védelme érdekében.

 

Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.