2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Piac wc felújítás 8,4 millió forintért – egy szomszédos kerületben két millióval kevesebbet számoltak

Főoldal>Közérdekű>Piac wc felújítás 8,4 millió forintért – egy szomszédos kerületben két millióval kevesebbet számoltak
 
Írta: Szerk.
2018. február 05. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Két évvel ezelőtt újította fel az önkormányzat vagyonkezelője a piacon található kereskedők mellékhelyiségét. A beruházás vizsgálatát még szeptemberben kezdeményezte a Fidesz-KDNP frakció, mert túlzónak ítélte meg a felújítási összeget, amelyet egy szomszédos kerület vagyonkezelője a hivatalos TERC program használatával 2 millió forinttal olcsóbbra árazott be.

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő szerint a kb. 40 m.es vizesblokk felújítása kapcsán irreálisan magas a 8,4 millió forintos ár, amelyből akár egy lakást is fel lehet újítani.

 

– A szakértői vélemény rámutat, hogy bizonyos munkáknál a szomszédos kerülettől eltérően Kispesten nem a minimális, 2400 forintos rezsióradíjjal számoltak, hanem annál 40 százalékkal magasabbal. Ez persze jogilag nem ütközik akadályba, csak azt nem értem, ha most kellett ismét egymilliárd forint hitelt felvennie az önkormányzatnak, akkor miért nem próbáljuk meg a nálunk jobb anyagi helyzetben lévő kerületek takarékos gazdálkodását követni? – tette fel a kérdést a baloldali városvezetésnek a képviselő, aki szerint a szakértői vélemény számos érdekes meglátást tartalmaz. Egyebek mellett utal arra is, hogy számos munka elkészülte és megadott mennyisége utólag már nem ellenőrizhető. Dódity Gabriella azt is felhozta, hogy Gajda Péter a 2017. június 22-i testületi ülésen úgy fogalmazott, „a Vamüsz tájékoztatása alapján hála a jó Istennek a felújítás fényképes dokumentációval is rögzítettek”. Ezért nem is érti, miért nem adták át ezeket a szakértőnek, amelyekkel minden jól bizonyítható lett volna.

 

A Fidesz-KDNP frakció vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, Dódity Gabriella rámutatott a jelentésben szereplő ellentmondásokra

 

– A szakértői vélemény azt is tartalmazza, hogy több csempével és járólappal burkolt terület szerepel a műszaki leírásban, mint amennyi el lett végezve, ugyanígy a festendő falfelület is több a leírásban, mint a valóságban. A szakértő el nem végzett munkára is rámutatott, nem tartja valószínűnek, hogy ugyanazt a falfelületet egymás után kétszer, két különböző festékkel is átkenték. Elkészült válaszfalat és plexifalat sem talált a szakértő. Emellett a megjelölt 10 köbméternyi földmunka is aggályokat vet fel, hiszen a kereskedők állítják, nem emlékeznek viacolor bontására. – mondta Dódity Gabriella, aki szerint érthetetlen, hogy ennyi ellentmondás után hogyan találhatja helyénvalónak a beruházást a szakértő, amelyet ráadásul osztatlan közös tulajdonban, a tulajdonostársak bevonása nélkül végzett el az önkormányzat, és amelyért bérleti díjat is szed a kereskedőktől.

 

A 40 négyzetméteres mellékhelyiséget Somogyi Lászlóné MSZP-s képviselő férjének cégére bízta a szintén MSZP-s képviselőként is dolgozó vagyonkezelő igazgató, Kránitz Krisztián. Az Anildia Kft. az elmúlt években több megbízást kapott már az önkormányzattól.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.