2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.c98817f27c78.jpg]

Plakátokat tépkedett Gajda házifotósa

Főoldal>Közérdekű>Plakátokat tépkedett Gajda házifotósa
 
Írta: Szerk.
2019. május 24. 17:51
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egyre sűrűbben kell magyarázkodnia és elnézést kérnie Gajda Péter (MSZP) polgármesternek az emberei viselkedés miatt. Ezúttal a szocialista polgármester önkormányzati megbízatású fotósa állt neki leszedegetni éjszaka az LMP plakátjait, amelyről Ferenczi István képviselő közösségi oldalán számolt be. Mint kiderült, a fotósnak Erdős Lászlónak nem ez volt az első jellemtelen húzása: nemrég saját fotós kollégájára hívta ki a rendőrséget egy rendezvényen. Kispest Önkormányzata egyébként évről-évre egyre többet költ kommunikációra, a kerület éves költségvetéséből legalább 200 millió forint megy sajtóra és propagandára.

Döbbenetes, hogy mit meg nem enged magának Gajda Péter házi fotósa, aki múlt éjjel azzal bukott le, hogy elkezdte leszedegetni az LMP plakátjait. Erről Ferenczi István képviselő számolt be a közösségi oldalán, fotókkal illusztrálva. A képeken az látszik, hogy a bukta után Erdős erősítgeti vissza a plakátokat az oszlopra, egy másik képen pedig az autó belsejében lévő, letépett plakátok is látszanak, holott Erdős állította, nem szedett le többet.
„Erdős László - az MSZP és Gajda Péter - sajtófotósa épp rakja vissza a plakátjaim egy részét, amit leszedett. Azt állította, nem volt több, de a többi már a kocsiban volt és elhajtott vele, nem tudtam megállítani. Képmutató, cinikus, unfair, hazug emberekkel és pártjaikkal hogyan működjünk együtt? Összefogást kérnek számon rajtunk, de ha lehet hátbaszúrnak?! Csalódtam ku…ra Laciban.” – írta Ferenczi, akinek posztja alatt – lévén meg volt jelölve – Gajda Péter is kommentelt. Elnézést kért és azt írta, hogy elfogadhatatlan, amit a fotósa tett. A kérdés csak az, hogy a történtek ugyanúgy komoly szankciók nélkül maradnak, mint az a korábbi eset, amikor Erdős kihívta saját kollégájára – aki egyébéként szintén az önkormányzat megbízásából volt egy átadási helyszínen, vagyis pontosan tudható volt, hogy ő is dolgozik – a rendőröket?
Ferenczi posztja alatt egyébként özönlöttek a kommentek, amelyekben elítélték a fotós tettét. Erdős végül órákkal később, vélhetően felsőbb nyomásra szintén elnézést kért. Felháborító, hogy az az ember, aki ilyet tesz, a mai napig közpénzből fizetve ugyanúgy dolgozik az önkormányzatnak, sőt, Erdős László számos szocialista politikus mellett is feltűnt baloldali rendezvényeken. Kispest Önkormányzata egyébként évről-évre egyre többet költ kommunikációra, a kerület éves költségvetéséből legalább 200 millió forint megy sajtóra és propagandára.

 

Migránsozás a baloldalon

Úgy tűnik, hogy a kispesti baloldalon komoly szankciók nélkül bárki, bármit megtehet. Emlékezetes, néhány héttel ezelőtt Lackner Csaba (MSZP) képviselő egyik - önkormányzati megbízatásokkal bíró - barátjával a Kispesti Fidesz irodavezetőjére tett sértő megjegyzéseket a származása miatt. Song Simon édesapja ázsiai származású, édesanyja magyar, ő magyar állampolgár. Lacknerék másodgenerációs migránsnak, a Kispesti Fidesz bevándorlásellenes reklámarcának titulálták. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) kiállt kollégája mellett, és egyrészt felszólította a polgármestert
Ezután következett az önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezetének (GESZ) jogi igazgatóhelyettese, aki döbbenetes módon, mérhetetlen indulattal folytatta a kispesti baloldal gyűlöletkampányát, amelyet Lacknerék megkezdtek. A hölgy azt írta Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok egy másik posztja alá kommentben Song Simonnak, hogy gyűlöli a félsárgákat, majd mindezt megerősítve, hogy nem csupán egy elírás volt, azt írta egy következő kommentjében, hogy gyűlöli a sárga, a vágottszemű, a betelepült, minden formáját és fajtáját! Bár Gajda Péter azt ígérte, hogy következménye lesz a történteknek, a GESZ weboldala 05.24-i dátummal arról tanúskodik, hogy nem történt személyi változás a poszton, és mi sem hallottunk egyéb szankcióról.  
Az eset egyébként azért is nagyon visszás, mert, mint ismeretes, Gajda Péterék az országgyűlési választások előtt rendeletet módosítottak, amely arról szólt, ne lehessenek gyűlöletkeltő tartalmak Kispest közterületein, és ne érhessen senkit hátrányos megkülönböztetés neme, származása, vallási kötődése és szexuális hovatartozása miatt, ami egyébként mindenkit megillető, alaptörvényben biztosított jog.

 

Fotó: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.