2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Pünkösdkor kitöltetik a Szentlélek

Főoldal>Közülünk>Pünkösdkor kitöltetik a Szentlélek
 
Írta: Szerk.
2020. május 30. 12:43
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hangolódjunk rá és érezzük át a harmadik legnagyobb keresztény/keresztyén ünnep lelki mondanivalóját Harkai Ferenc, a Kispest-Központi Református Egyházközség lelkipásztorának ünnepi gondolataival:

„Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valamilyen lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.” (Apostolok cselekedetei: 2, 1-4)

 

A fenti bibliai idézet nagyon röviden tudósít arról, hogyan kezdődik az ünnep ami Húsvét után 50 nappal kezdődik és a három nagy sátoros ünnep egyike: Pünkösd.

 

Ebben az évben különös visszaemlékezni arra, hogy amikor a Szentlélek kitöltetik, akkor egy olyan ünnep volt, amire a világ minden részéről érkeztek zsidó származású és izraelita hívő emberek Jeruzsálembe. Ma sehová nem tudunk utazni. Most kezdenek határok újra megnyílni. Viszont az kérdés, hogy mi az ünnep miatt elmegyünk e a gyülekezeti közösségekbe: templomainkba, imaházainkba, hogy találkozzunk azzal az Úrral, aki eddig ebben a járványban is megtartotta életünket?

 

Ma amikor a templomokba sem tudunk annyian bemenni a korlátozások miatt egy új értelmet nyer ez az ige, amivel a fent már idézett szakasz folytatódik: „Sok kegyes zsidó férfi élt akkor Jeruzsálemben, akik a föld minden nemzete közül jöttek. Amikor ez a zúgás támadt, összefutott a sokaság, és zavar támadt, mert mindenki a maga nyelvén hallotta őket beszélni.” (ApCsel: 2, 5-6).

 

Isten ma is azt akarja, hogy mindenkihez eljusson az, amit Ő üzen! Lehet, hogy a templomba, imaházba nem tudunk elmenni, de ma azt is megtehetjük, hogy az internet lehetőségét kihasználva követjük azt közvetítést, ahol ma is ugyanaz az örömhír kell, hogy megszólaljon, mint az első Pünkösdkor: Isten Jézus Krisztusért, aki Nagypénteken meghalt a golgotai kereszten, megbocsátotta bűneiket! Új élet kezdődhet az Istennel való közösségben! Ezt ma is érthető nyelven mondja nekünk! Ezen lehet nevetnünk is, de ha követjük azt, aki hív minket: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve és én megnyugvást adok nektek” (Máté: 11, 28), akkor ma is meg fogjuk tapasztalni Isten szeretetét.

 

Lehet, hogy mi sok helyre még mindig nem tudunk elmenni. Lehet, hogy sok feszültség van bennünk, de Isten ma is szeret minket! Ezért hív, hogy Jézus követve éljünk közösségben!

 

Pünkösd ünnepén megalakult az első keresztyén/ keresztény gyülekezet, akik együtt voltak. Ha majd elmúlt ez a járvány, menjünk el mi is az egyházi közösségeinkbe és örüljünk annak, hogy Isten kegyelméből egy nyelvet beszélünk!

 

Harkai Ferenc

lelkipásztor

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.