2019. január 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rangos kitüntetést kapott Juhos-Kiss János költő

Főoldal>Közülünk>Rangos kitüntetést kapott Juhos-Kiss János költő
 
Írta: Szerk.
2017. augusztus 22. 11:46
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott Juhos-Kiss János wekerlei költő. Számos verseskötet jelent meg az Erdélyből érkezett kispesti költő tollából, aki költészetével erősíti az emberekben a magyar identitást.

Kispest újra büszke lehet, ugyanis egy helyi költő kapott Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést. Juhos-Kiss János főállásban történelem szakos tanárként dolgozik, de szabadidejében szívhez szóló költeményeket vet papírra. Versei témája a természet, a haza és a szerelem, feleségéhez Hajnalkához külön verseskötetet is írt.

 

 

- Boldog vagyok, hisz költői és írói törekvéseimért én is átvehettem az alábbi értékes kitüntetést! Köszönöm azoknak, akik bíztattak, elkeseredésemben nem hagytak magamra, velem őszintén szárnyaltak, tusakodtak: család, barát, munkatárs, nemzet - és azok Isten általi vezetői! A nemzeti költészet: Örök! – írta Juhos-Kiss János a közösségi oldalán a kitüntetés átvétele után.

 

Juhos - Kiss János a Mezőségből származik, de huszonkilenc évesen úgy döntött, hogy Magyarországon telepedik le. Jelenleg Wekerletelep boldog lakója, ahol számos verset és novellát írt az elmúlt évtizedekben. Még Erdélyben kezdett verseket írni. Húsz éve él a kerületben, több verset - mint például a Templom tér - is írt Kispestről.

 

 

A költő felesége, Hajnalka is pedagógus, az Erkel Ferenc Általános Iskolában tanít, akivel még tinédzser korukban Kolozsváron ismerkedtek meg. Akkor elszakadtak egymástól, de Magyarországon újra találkoztak és újra fellobbant a szerelem.  Wekerlén nevelik közös kisfiúkat, mellette a kerttel foglalkoznak és saját borospincéjük is van.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.