2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rend a lelke Kispestnek

Főoldal>Közülünk>Rend a lelke Kispestnek
 
Írta: Pászti András
2013. március 13. 16:54
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mitől ilyen rendezett a Kós Károly Tér? Ki tartja karban kerületi játszótereket? Ki tisztítja a kispesti járdákat? Bepillantottunk Kispest működésébe, és utánajártunk, hogyan történik a kerületi fenntartású közterületek tisztántartása, karbantartása, és még sok más olyan feladat elvégzése, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy Kispestre tiszta és élhető városrészként tekinthessenek lakói.

 

A kérdésekben szereplő tevékenységeket a kispesti önkormányzat tulajdonában lévő Közpark Kispesti Köztisztasági és Közfoglalkoztatási Nonprofit Kft. végzi, de a cég mindezek mellett még számos más feladatot is ellát. A Közpark Kft. tevékenysége minden hónapban látványos: az elmúlt hónapokban a cég piros traktora volt a kispesti terek gyakori vendége, hiszen a havazások során ez a gép tette járhatóvá a járdákat a gyalogosok számára, a tavasz beköszöntével azonban átveszi a helyét a söprőgép, ami a járdák tisztaságáról gondoskodik. Előkerülnek továbbá a kertészeti szerszámok is a virágültetéshez, metszéshez és pázsittakarításhoz, ősszel pedig a lombok összegyűjtésében és elszállításában segédkezik a cég. Összesen 610 ezer négyzetméternyi közterület tisztántartását, síkosságmentesítését végzik a cég munkatársai, és közel hétszáz kukát, illetve kutyapiszok gyűjtőt ürítenek nap mint nap. A közterületre illegálisan kikerülő zöld és egyéb hulladékok elszállítása is a Közpark dolgozóinak feladata (Zöldkommandó ), de a kerület szállítási feladataiban is részt vesznek.

 

A Közpark látja el a Kós Károly tér és a Nagysándor József utcai központi játszótér teljes körű kertészeti feladatait, de mind a 27 kispesti játszótér valamennyi eszközét naponta átvizsgálják, és azonnal intézkednek a szükséges karbantartásokról a gyerekek biztonsága érdekében. Szökőkutak, öntözőrendszerek, valamint az új műfüves pálya karbantartása is hozzájuk tartozik.

 

A munkálatok elvégzésében a cég közel harminc alkalmazottja mellett 40-50 közfoglalkoztatott is részt vesz, de az összes kispesti közmunkást a Közpark koordinálja – árulta el Hunya Richárd, a cég ügyvezetője, majd hozzátette: a köztisztasági feladatok mellett olyan értékteremtő munkát végezhetnek a közfoglalkoztatottak, mint például a játszótérőrzés, de több kerületi intézménynél is akad feladat a számukra. A cégvezető kiemelte, a kispestiek nevében is nagyon hálás a Közpark Kft. dolgozóinak áldozatos munkájukért, amely révén egy tisztább, jobb kerületben élhetünk. 

 

A Közpark Kft. által létesített kerítések hozzájárulnak az egységes, rendezett városképhez

 

A közszolgáltatások mellett a Kft. vállalkozási tevékenységet is végez, tudtuk meg az ügyvezetőtől. „Több lakótelepi társasház előkertjében alakítottunk már ki dekoratív kerítést, ami egyrészt egységes, rendezett városképet kölcsönöz a más városrészekben gyakran kusza lakótelepek számára, másrészt védelmet nyújt az előkertek növényeinek az utcai forgalomtól” – mondta Hunya Richárd, majd hozzátette, a cég magánszemélyek és társasházak számára is vállal kertészeti munkákat vagy a zöldhulladék elszállítását.

 

A Közparknak köszönhetjük:

  • Zrínyi és a Jókai utcák közötti műfüves pálya és környezetének kialakítása

  • Templom téri karácsonyi díszkivilágítás
  • Az Irányi és a Bem utcák találkozásában kialakított Közösségi kert kivitelezése, amit a Virágos Magyarországért versenyen különdíjjal jutalmaztak
  • Két tűzeset után is azonnali kárelhárítási segítséget nyújtottak a kerület lakóinak
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.