2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

Főoldal>Közélet>Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület
 
Írta: Kroó Zita
2014. július 30. 16:29
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség javára adományozott személygépkocsi használati jogáról, rendszámfelismerő kamera kihelyezéséről és a Kispest néven megjelenő kiadvány megtévesztő jellegének felszámolásáról és terjesztésének megakadályozásáról is döntöttek a képviselők a júliusi rendkívüli ülésen.

Kispest Önkormányzata idei költségvetésében négy millió forintot különített el a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség járműparkjának bővítése érdekében. A képviselők most a beszerzett terepjáró használati jogáról döntöttek, melynek értelmében az autó az önkormányzat tulajdonában marad de a kizárólagos kezdeményezett a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltséget.

 

Elfogadta a képviselő-testület Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok önálló indítványát, melynek köszönhetően a rendőrséggel való egyeztetés után az önkormányzat a bűnmegelőzés szempontjából legkedvezőbb helyszínen a Hunyadi tér környékén a Hunyadi utcában egy rendszámfelismerő rendszerrel ellátott kamerát fog kihelyezni. A Fidesz-KDNP szeretné elérni, hogy Kispest valamennyi ki és bevezető útjára kikerüljön a lopott autók és autóval elkövetett szabálysértések visszaszorítására alkalmas rendszámfelismerő.

 

A képviselők döntöttek továbbá, a Zöld Sziget Óvoda vezetői pályázatának kiírásáról az óvoda jelenlegi vezetőjének lemondása miatt. Mihály András (Fidesz-KDNP) a KOSIE bizottság elnökének javaslatára az intézmény vezetésével kapcsolatos feladatokat legfeljebb az újonnan kiírt vezetői pályázat eredményes lefolyásáig a jelenlegi vezető- helyettes fogja ellátni.

 

A testület elfogadta Szathury Kolos önálló indítványát a Kispest a Kispestiek „Hivatalos” Lapja elnevezésű sajtótermékkel kapcsolatban, melyben arra kéri Kispest polgármesterét, hogy a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően az önkormányzat érdekében lépjen fel minden jogszerű eszközzel a kiadvány megtévesztő jellegének felszámolása és a jogszerűtlen kiadvány terjesztésének megakadályozása érdekében. Az újság immáron több alkalommal is megjelent és azt a látszatot kelti, mintha Kispest Önkormányzatának hivatalos lapja lenne megtévesztve ezzel a kispestieket. Az önkormányzat azonban a névhasználatra jelen sajtótermék vonatkozásában nem adott felhatalmazást.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.