2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sikeres a válságkezelés - számos területen emelkedhetnek a bérek

Főoldal>Közérdekű>Sikeres a válságkezelés - számos területen emelkedhetnek a bérek
 
Írta: Szerk.
2021. október 13. 10:41
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány sikeres válságkezelésének köszönhetően a magyar gazdaság teljesítménye nemcsak hogy elérte a koronavírus-járvány előtti szintet, de meg is haladta azt. Ennek köszönhetően zöld utat kapnak azok a kormányzati intézkedések, amelyeknek köszönhetően rekordmagas összeg maradhat a magyar embereknél. Ezek közé sorolhatók a legújabb, számos területet érintő béremelési lépések is, amelyek révén a fizetések jövőre több szektor esetében is 20 százalékkal nőnek majd.

A magyar gazdaság sikeresen vészelte át a koronavírus-járvány okozta krízishelyzetet: a kormányzati intézkedések eredményeképpen a második negyedévet a várakozásnál is nagyobb, éves alapon 17,9 százalékos gazdasági növekedés jellemezte. Az idei egész évre vonatkozó előrejelzések azt mutatják, a növekedés akár a 8 százalékot is elérheti. A jó eredményeknek köszönhetően a vártnál nagyobb mértékben nőnek a nyugdíjak, a gyermeket nevelő családok visszakapják az szja-t, a bérek pedig valamennyi szektorban emelkednek majd jövő év januártól.

 

A kormány bejelentése értelmében a szociális területen dolgozók bérei 2010-hez képest csaknem háromszorosára nőnek. Esetükben az idei évhez képest 20 százalékos emelkedésről beszélhetünk, ami minden szociális és gyermekvédelmi intézmény vagy szolgáltató dolgozójának jár, függetlenül attól, hogy munkaadója állami, önkormányzati, egyházi vagy civil fenntartású.

 

Az egészségügyi dolgozók a 2019-ben megkezdett béremelési program soron következő, utolsó lépcsőfokának eredményeként átlagban 21 százalékkal keresnek majd többet jövőre, mint ebben az évben. A béremelés több mint 85 ezer egészségügyi szakdolgozót érint, aki állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású járó- vagy fekvőbeteg-ellátási intézményben vagy az alapellátásban dolgozik.

 

Mások mellett emelkedik a kulturális területen dolgozók fizetése is január elsejétől, 20 százalékkal méghozzá. A nagy közszolgáltatók közül a Volánbusznál átlagosan 10, a Magyar Postánál 9, a Nemzeti Vízműveknél pedig 7 százalékkal nő a dolgozók bére. A fegyveres és rendvédelmi szervezetek hivatásos tagjainak hat havi bért fizet ki a kormány a jövő év elején. Ez az összeg – az úgynevezett fegyverpénz – háromévente jár, ha a gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot.

 

Végül, de nem utolsósorban érdemes szót ejteni arról is, hogy jövőre szinte biztosan havi bruttó 200 ezer forintra emelkedik a minimálbér. Ez közvetetten 250-300 ezer dolgozót érint, akik jelenleg bruttó 167 400 forintot kapnak kézhez havonta, ugyanakkor mivel a minimálbér-emelés a garantált bérminimum növekedését is magával vonzza, aminek következtében a családtámogatások is nőnek, a magyarok jó része megérzi majd a döntés pozitív hatásait. Mivel az embereknél több pénz marad, bővülhet a háztartások belső fogyasztása, ezzel együtt pedig tovább növekedhet a magyar gazdaság teljesítménye.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.