2019. augusztus 21., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több tízmilliárdos adócsökkentés 2019-ben

Főoldal>Közérdekű>Több tízmilliárdos adócsökkentés 2019-ben
 
Írta: Szerk.
2018. október 30. 09:46
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több tízmilliárd forintos adócsökkentés jön 2019-ben, amellyel a kormány a nyugdíjasok és családok anyagi boldogulását, a kisvállalkozások fejlődését és a kutatók itthon maradását kívánja elősegíteni.
Folytatódik a családbarát adópolitika
Jövőre újabb ötezer forinttal nő a kétgyermekes szülőket megillető családi adókedvezmény, így az érintettek 2019-ben már gyermekenként húszezer, összesen havi negyvenezer forinttal csökkenthetik személyi jövedelemadójukat, esetleg a járulékukat.
 
Támogatás a nyugdíjasok foglalkoztatásához
Sem szociális hozzájárulási adót, sem szakképzési hozzájárulást nem kell fizetniük jövőre azoknak a cégeknek, amelyek nyugdíjas munkavállalót alkalmaznak. Az öregségi nyugdíj mellett dolgozók munkavégzése kapcsán így csupán egyetlen közterhet, a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell leróniuk.
 
Tovább javítanák a hazai vállalkozások helyzetét is
A jelenlegi nyolcmillióról tizenkétmillió forintra nő 2019-ben a legkisebb vállalkozások áfamentessége, amellyel egyrészt sokkal egyszerűbb lesz az adózásuk, másfelől pénzt is megtakaríthatnak. A legkisebb gazdasági szereplőknek ugyanis nem kellene áfát felszámítaniuk és fizetniük, ráadásul áfabevallást sem kellene benyújtaniuk, miközben az érintettek összesen 10 milliárd forintnyi megtakarításon osztozhatnának. 
 
 
A kutatással és fejlesztéssel foglalkozó munkavállalók után érvényesíthető adókedvezmény szélesebb kör számára is elérhetővé válhat, ennek pedig lényeges szerepe lehet a tanult, kreatív szakemberek itthon tartásában.
 
A 2019-es adócsomag egy részéről már határozott az Országgyűlés, másik részét pedig az őszi javaslatcsomag tartalmazza. A már megszavazott és a tervbe vett adóváltoztatások szorosan illeszkednek a kormány elmúlt években folytatott adócsökkentő, munkahelyteremtő, családtámogató politikájához - mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára. Hozzátette: amíg egyes országok külső segítséggel próbálják megoldani a demográfiai nehézségeket és a munkaerőpiac gondjait, addig a magyar kormány abban hisz, hogy a magyar családok és a magyar vállalkozások számára kell egyre jobb lehetőségeket teremteni.
 
Az államtitkár szerint szerint hosszú ideje olyan adórendszer épül, amely világos, egyszerű és alacsony terheket ismer, emiatt pedig az Európai Unióban is versenyképes. Mindez elengedhetetlen a lakosság életszínvonalának emelkedéséhez.
 
Forrás: MTI
Főkép: eriefamilycenter.org
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.