2020. augusztus 08., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több tízmilliárdos adócsökkentés 2019-ben

Főoldal>Közérdekű>Több tízmilliárdos adócsökkentés 2019-ben
 
Írta: Szerk.
2018. október 30. 09:46
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több tízmilliárd forintos adócsökkentés jön 2019-ben, amellyel a kormány a nyugdíjasok és családok anyagi boldogulását, a kisvállalkozások fejlődését és a kutatók itthon maradását kívánja elősegíteni.
Folytatódik a családbarát adópolitika
Jövőre újabb ötezer forinttal nő a kétgyermekes szülőket megillető családi adókedvezmény, így az érintettek 2019-ben már gyermekenként húszezer, összesen havi negyvenezer forinttal csökkenthetik személyi jövedelemadójukat, esetleg a járulékukat.
 
Támogatás a nyugdíjasok foglalkoztatásához
Sem szociális hozzájárulási adót, sem szakképzési hozzájárulást nem kell fizetniük jövőre azoknak a cégeknek, amelyek nyugdíjas munkavállalót alkalmaznak. Az öregségi nyugdíj mellett dolgozók munkavégzése kapcsán így csupán egyetlen közterhet, a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell leróniuk.
 
Tovább javítanák a hazai vállalkozások helyzetét is
A jelenlegi nyolcmillióról tizenkétmillió forintra nő 2019-ben a legkisebb vállalkozások áfamentessége, amellyel egyrészt sokkal egyszerűbb lesz az adózásuk, másfelől pénzt is megtakaríthatnak. A legkisebb gazdasági szereplőknek ugyanis nem kellene áfát felszámítaniuk és fizetniük, ráadásul áfabevallást sem kellene benyújtaniuk, miközben az érintettek összesen 10 milliárd forintnyi megtakarításon osztozhatnának. 
 
 
A kutatással és fejlesztéssel foglalkozó munkavállalók után érvényesíthető adókedvezmény szélesebb kör számára is elérhetővé válhat, ennek pedig lényeges szerepe lehet a tanult, kreatív szakemberek itthon tartásában.
 
A 2019-es adócsomag egy részéről már határozott az Országgyűlés, másik részét pedig az őszi javaslatcsomag tartalmazza. A már megszavazott és a tervbe vett adóváltoztatások szorosan illeszkednek a kormány elmúlt években folytatott adócsökkentő, munkahelyteremtő, családtámogató politikájához - mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára. Hozzátette: amíg egyes országok külső segítséggel próbálják megoldani a demográfiai nehézségeket és a munkaerőpiac gondjait, addig a magyar kormány abban hisz, hogy a magyar családok és a magyar vállalkozások számára kell egyre jobb lehetőségeket teremteni.
 
Az államtitkár szerint szerint hosszú ideje olyan adórendszer épül, amely világos, egyszerű és alacsony terheket ismer, emiatt pedig az Európai Unióban is versenyképes. Mindez elengedhetetlen a lakosság életszínvonalának emelkedéséhez.
 
Forrás: MTI
Főkép: eriefamilycenter.org
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.