2019. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tovább emelkedhetnek a bérek

Főoldal>Közérdekű>Tovább emelkedhetnek a bérek
 
Írta: Szerk.
2018. november 10. 16:33
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány a munkát terhelő adók folyamatos csökkentésével kívánja ösztönözni a munkáltatókat, hogy tovább emelkedjen a munkavállalók bére. Ezért 2019 júliusában tovább csökkennek ezek a közterhek.
A kormány célha, hogy munkájukért a munkavállalók tisztességes bért kapjanak, ezért arra összpontosít, hogy inkább ez emelkedjen, ahelyett, hogy utalványokban kapják meg a fizetésük egy részét.
 
Ennek további ösztönzéseként folyamatosan csökkenti a munkára rakodó közterheket, és folytatja közszféra béremelési programjait is. Eközben a kedvezményes adózású kafetéria összege nem változik, 450 ezer forint marad, azt a Szép-kártyán továbbra is megkaphatják a munkavállalók.
 
A kafetéria-rendszert azért kellett átalakítani, egyrészt mert túlságosan bonyolult volt, másrészt pedig - az adatok alapján - többségében nem a minimálbér-közeli keresettel rendelkező munkavállalók részesültek belőle - mondta Izer Norbert. Az adóügyekért felelős államtitkár kiemelte, hogy az egyszerűsítésnek köszönhetően a kisebb cégek is tudnak majd béren kívüli juttatást adni munkavállalóiknak.
 
A kormány álláspontja változatlanul az, hogy utalvány helyett szabadon elkölthető pénzt kapjanak a munkavállalók az elvégzett munkáért, ezért inkább a munkabér további emelésére ösztönzik a munkáltatókat. Az elmúlt nyolc évben 65 százalékkal emelkedtek a nettó bérek a kormány adócsökkentéssel béremelést ösztönző politikája révén. Ez pedig jövőre is folytatódhat: 2019 júliusától tovább csökkennek a munkát terhelő adók.
 
Forrás: Magyar Idők
Főkép: Pixabay.com
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.