2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tovább emelkedhetnek a bérek

Főoldal>Közérdekű>Tovább emelkedhetnek a bérek
 
Írta: Szerk.
2018. november 10. 16:33
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány a munkát terhelő adók folyamatos csökkentésével kívánja ösztönözni a munkáltatókat, hogy tovább emelkedjen a munkavállalók bére. Ezért 2019 júliusában tovább csökkennek ezek a közterhek.
A kormány célha, hogy munkájukért a munkavállalók tisztességes bért kapjanak, ezért arra összpontosít, hogy inkább ez emelkedjen, ahelyett, hogy utalványokban kapják meg a fizetésük egy részét.
 
Ennek további ösztönzéseként folyamatosan csökkenti a munkára rakodó közterheket, és folytatja közszféra béremelési programjait is. Eközben a kedvezményes adózású kafetéria összege nem változik, 450 ezer forint marad, azt a Szép-kártyán továbbra is megkaphatják a munkavállalók.
 
A kafetéria-rendszert azért kellett átalakítani, egyrészt mert túlságosan bonyolult volt, másrészt pedig - az adatok alapján - többségében nem a minimálbér-közeli keresettel rendelkező munkavállalók részesültek belőle - mondta Izer Norbert. Az adóügyekért felelős államtitkár kiemelte, hogy az egyszerűsítésnek köszönhetően a kisebb cégek is tudnak majd béren kívüli juttatást adni munkavállalóiknak.
 
A kormány álláspontja változatlanul az, hogy utalvány helyett szabadon elkölthető pénzt kapjanak a munkavállalók az elvégzett munkáért, ezért inkább a munkabér további emelésére ösztönzik a munkáltatókat. Az elmúlt nyolc évben 65 százalékkal emelkedtek a nettó bérek a kormány adócsökkentéssel béremelést ösztönző politikája révén. Ez pedig jövőre is folytatódhat: 2019 júliusától tovább csökkennek a munkát terhelő adók.
 
Forrás: Magyar Idők
Főkép: Pixabay.com
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.