2020. július 10., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb árvíz Wekerlén

Főoldal>Közérdekű>Újabb árvíz Wekerlén
 
Írta: Szerk.
2019. május 29. 18:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét elöntötte a víz Wekerletelepet. Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően a fotók tanúsága szerint bokáig érő vízben gázoltak a gyalogosok és az autósok. A kerületben – nem csupán Wekerlén - évek óta komoly gondokat okoz a nem megfelelő vízelvezetés, amelynek megoldását a Fidesz-KDNP frakció hosszú ideje szorgalmazza, de átfogó megoldás a mai napig nem született.

Egy-egy intenzív esőzés és kisebb tavak alakulnak ki Wekerletelepen, erről tanúskodnak az ott élők által megosztott fotók a Wekerletelep csoportban, amelyen jó látszódnak, hogy legalább bokáig érő víz áll az úttesten és a járdán is. Volt, aki kommentben jelezte a kép alatt, hogy nem csupán ott, hanem Wekerle más részein is problémát okoz az összegyűlt csapadékvíz: „A Kós K. téren a Pannónia u. megállónál bokáig érő vízbe lépsz leszálláskor” – írta egy hölgy. Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy félméteres vízben gázoltak az autók, a gyalogosok bokáig merültek a pocsolyákban, a házak falai pedig szívták magukba a vizet 2017. márciusában, amikor tetézte a bajt, hogy sok helyen betemették az árkokat, a januári extrém hideg után pedig a fagyos föld nehezebben szívta fel a vizet. 

Tekintse meg galériánkat! (Fotók: Facebook)


A jelek szerint ugyanez a probléma most is, pedig legutóbb a 2018. decemberi képviselő-testületi ülésen Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) képviselő a wekerlei vízelvezető árkok kapcsán érdeklődött arról, hogy a már kialakított 50 x 50-es árkok kapnak-e a jövőben egyéb burkolatot, illetve tervezik-e újabb árkok kialakítását. Patek Gábor, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője akkor azt mondta, hogy lakossági bejelentések alapján eddig a legveszélyeztetettebb területeken elvégezték a munkálatokat, de a vízszikkasztó árkok folyamatos kialakítása és véglegesítése csak a hosszabb távú terveik között szerepel. Készült egy tanulmány ennek kapcsán, amely az idén februári Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottsági ülésen került elő és arról szól, hogy 10 milliárd forintos költségbecsléssel egy úgynevezett vegyes rendszert kell kialakítani, részben helyben történő szikkasztással, részben az Illatos úti befogadóárokra történő csatlakozással. 

- Ahogyan a került többi részének fejlesztésére, mint például a Kossuth téri piac felújítására nincs a baloldali városvezetésnek egy átfogó, kidolgozott koncepciója, úgy látjuk, hogy a wekerlei vízelvezetési problémák megoldása sincs napirenden. Nem csak akkor kell a csapadékvíz elvezetésével foglalkozni, amikor már nyakunkon a baj. Amellett, hogy szinte lehetetlen száraz lábbal közlekedni a nagyobb esőzések idején, a lakóépületek falai is magukba szívják a csapadékvizet, penészednek az otthonok, sok helyen jelentős állagromlást eredményez – mondta lapunknak Lazányi Ferenc, a Fidesz-KDNP képviselője, aki folyamatosan tájékoztatja a Wekerlén élőket, bíztatja őket, jelezzék a problémát az önkormányzat felé. A szikkasztó árkokat ugyanis ott alakítja ki az önkormányzat, ahonnan bejelentés érkezik. Ez azonban csak átmeneti megoldás, hiszen a kiásott árkokat szilárd oldalburkolattal nem látják el, így az könnyedén beomlik, vagy betemethető. – Mielőbb végleges megoldást kell találni, mert a klímaváltozás miatt az elkövetkező évtizedekben további extrém hatások várhatók: Magyarországon egyre melegebb és szárazabb nyarakra, hirtelen, nagy tömegben lezúduló csapadékra, illetve heves szélviharokra kell készülnünk – tette hozzá a képviselő. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.