2023. június 05., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb jelentős bérfejlesztés az egészségügyben

Főoldal>Közérdekű>Újabb jelentős bérfejlesztés az egészségügyben
 
Írta: Szerk.
2017. március 10. 11:06
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az ápolók bére 2019-re majdnem a duplájára nő a 2012-ben kezdett béremelési hullám folyamán, és kiemelten támogatja a kormány az OKJ-s ápolói tanfolyamot végzőket is.

Idén novemberben 12 százalékkal, majd a következő két évben 8-8 százalékkal nő az ápolók bére – jelentette be a kormány. A béremelés 2012–13-ban kezdődött, amikor a chipsadóból az egészségügyi kasszába befolyt többletbevételt teljes egészében az ápolók és az orvosok fizetésének emelésére fordították. Ekkor körülbelül 27 százalékos emelés valósult meg, majd 2014 nyarán következett a mozgóbérelemek korrigálása. Tavaly indult el egy négyéves emelés, szeptemberben 26 százalékkal nőtt az ápolók bére.

Ha valaki hiányterületen dolgozik, akkor körülbelül 103 ezer forinttal nő négy év alatt a fizetése, míg az általánosabb területeken dolgozóké mintegy 88 ezer forinttal. Emellett a következő három évben a kormány háromezer diákot támogat összesen 4,4 milliárd forintból az OKJ-s ápolói tanfolyam elvégzésében, valamint több mint nyolcmilliárd forintból fejlesztik az ápolói munkához szükséges eszközparkot is.

– A jelenlegi kormány 2010-es megalakulása óta folyamatosan pótolja vissza azokat a jelentős pénzeket, amelyeket a 2010 előtti balliberális kormányok kivontak az egészségügyből – mondta lapunknak Földesi Gyula, a Fidesz kispesti és pesterzsébeti választókerületi elnöke.

 

Földesi Gyula, a Fidesz kispesti és pesterzsébeti választókerületi elnöke

 

A polgári kormány az elmúlt esztendőkben 500 milliárd forintot fordított az egészségügyi fejlesztésekre, amelynek köszönhetően országszerte újulnak meg a kórházak, rendelők, mentőállomások. Mint mondta, hazánkban közel 79 ezer ápolónő és ápoló teljesít szolgálatot, köszönet és tisztelet illeti a munkájukat, hiszen az év minden napján, ünnepnapokon is és sokszor nehéz körülmények között is elvégzik a feladatukat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.