2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.97e1d6e14e0a.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.86ebcdd0d716.jpg]

Újabb segítség a családoknak

Főoldal>Közérdekű>Újabb segítség a családoknak
 
Írta: Szerk.
2016. január 29. 10:33
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több százezer családnak jelenthet segítséget az új, 10+10 millió forintos otthonteremtési program a kormány számításai szerint. A háromgyerekesek mellett az egy- és kétgyermekes családok támogatásai is nőttek, ráadásul mindezekhez az eddiginél többen juthatnak hozzá január elsejétől. Emellett jelentős adócsökkentésekkel indul az újév, hiszen tovább mérséklődött személyi jövedelemadó, jelentősen csökkent a sertéshús és a lakásépítés áfája, ingyenessé válik számos okmány, egyszerűsödik a hivatali ügyintézés, nő a családok adókedvezménye és emelkedik a pedagógusok bére 2016-ban – jelentette be dr. György István és Földesi Gyula, a nagyobbik kormánypárt kispesti választókerületi elnökei.

Dr. György István és Földesi Gyula

 

Kibővítette és még kedvezőbbé tette a kormány a tavaly júniusban bevezetett családok otthonteremtési kedvezményét, azaz a csok néven ismertté vált vissza nem térítendő lakáscélú támogatást. A program azoknak is szól, akik a gyermekvállalást még csak tervezik, de azoknak is, akik már gyermeket nevelnek. Akik három vagy több gyereket vállalnak tíz éven belül, 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak új építésű lakás vásárlásra vagy építésre, a kétgyermekeseknél ez az összeg 2,6 millió, az egy gyerekeseknél pedig 600 ezer forint. Jelentős változás a használt lakóingatlanok vonatkozásában, hogy ezek vásárlása, vagy bővítése esetében 10 százalékkal emelkedik a csok alapösszege: ez egy gyermek után 550-660 ezer forint, kettő után 880 ezer-1,43 millió, három után 1,32-2,2 millió és négy vagy több gyermek után 1,76- 2,75 millió forint.

 

– A rendszerváltoztatás óta nem volt ilyen jelentős mértékű támogatás ahhoz, hogy a családok otthont tudjanak teremteni saját maguk számára – mondta az új kedvezményekről Földesi Gyula, a Fidesz kispesti és pesterzsébeti választókerületi elnöke. Hozzátette: ez több százezer családnak nyújthat segítséget.

 

 

Egyik legfontosabb újdonság, hogy a kedvezmény összegének megállapításánál immár nem kell figyelembe venni az épület energiahatékonysági szintjét. De a 160 négyzetméteres felsőhatárt is eltörlik, ami azt jelenti, hogy a kedvezmény az ennél nagyobb hasznos alapterületű ingatlanokra is igénybe vehető. Azonban további vívmány: a külföldön szerzett biztosítási jogviszony is beleszámít a kötelezően előírt féléves biztosítási jogviszonyba, ez pedig elősegítheti, hogy a külföldről hazatérő fiatalok is le tudjanak telepedni. Igénylésnél pedig a 16 alatti eltartottak mellett a 20, valamint felsőoktatási tanulmányok esetén a 25 év alatti eltartottakat is figyelembe lehet venni.

 

Az inflációt meghaladó mértékben, bruttó 111 ezer forintra nő a minimálbér, amely az szja-csökkentést is figyelembe véve 5,6 százalékos reálbér-emelkedést eredményez. Nőnek a fizetések a közszférában is, a tavalyi harminc után további öt százalékkal emelkedik a rendvédelmi dolgozók bére, a felsőoktatásban oktatók bére 15 százalékkal növekszik, és folytatódik a pedagógusok béremelési programja is. Kiemelt figyelmet kapnak az egészségügyben dolgozók is: januártól 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos kap magasabb bért. Mindezek mellett a kormány 2016-ban megkezdi az új közszolgálati életpályamodell bevezetését, ez elsőként a járási hivatalokban dolgozókat érinti majd.

 

A kedvezményekről részleteiről www.csalad.hu-n, vagy az Emmi 06-1-795-31-68-as számon elérhető telefonos ügyfélszolgálatán érdeklődhetünk.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.