2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újra a Kispiacon vannak a vásárok

Főoldal>Közérdekű>Újra a Kispiacon vannak a vásárok
 
Írta: Szerk.
2020. március 12. 16:03
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Végre használhatják a kereskedők és a vásárlók is az előző ciklusban, a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán elnyert 100 millió forintos támogatásból újjáépült Wekerlei Kispiacot. A megnyitás hónapokat csúszott, mivel a főváros nem vette át a piacot a nem a terveknek megfelelően kialakított járda miatt.

Hosszas várakozás, több a parkolóban, illetve szívességből a szomszédos üzlet udvarán tartott termelői vásár után végre megnyílt a Fővárosi Önkormányzattól az előző ciklusban nyert 110 millió forintos támogatással újjáépült Wekerlei Kispiac, így a vásárok is végre visszatérhettek. Noha az épület – szintén csúszva – már tavaly elkészült, azt nem vehették birtokba a kereskedők és a vásárlók, mivel a nem a tervek és szabályok szerint kialakított járda miatt nem vette át a létesítményt a már Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat tavaly decemberben. Ezért kellett például az év végén feltúrni a járdát, hogy kiszélesítsék azt.

 

 

Emlékezetes, nem csak az átadás-átvétel körül voltak az egyébként örömteli fejlesztésre árnyékot vető történések, hanem már az újjáépülési munkákat jóval megelőzően is, hiszen a Gajda Péter vezette baloldali többségű önkormányzat nem is akart pályázni forrásért, noha még a 2014 előtti ciklusban Ékes Gábor (Fidesz- KDNP) akkori alpolgármester elkészíttette a terveket. Pályázni csak a Fidesz-KDNP frakció nyomására volt hajlandó a baloldali városvezetés, ám a terveket átszabták. Talán ennek is köszönhető, hogy több kihasználatlan tér is van az épületben.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.