2023. február 02., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újra nemet mondtak Gajdáék a bölcsődék plusz támogatására

Főoldal>Közérdekű>Újra nemet mondtak Gajdáék a bölcsődék plusz támogatására
 
Írta: Szerk.
2018. június 04. 13:10
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét leszavazta a baloldali városvezetés Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok javaslatát, amely szerint kapjanak egy-egy millió forint egyszeri juttatást a bölcsődék, miközben 220 milliós tartaléka van az intézményeket ellátó és fenntartó szervezeteknek, az önkormányzatnak pedig 1,5 milliárdos pénzmaradványa. Az ötlet nem újkeletű, a költségvetés tervezésekor is kezdeményezte a Fidesz-KDNP frakció az óvodáknak és a bölcsődéknek ezt az összeget. Bár azt is leszavazták, az óvodák utóbb mégis megkapták a támogatást. Most a bölcsődékért harcol a Fidesz-KDNP frakció.

Hat millió forint támogatási forrást keres az önkormányzat, miközben csak a nevelési intézményeket ellátó és karbantartó szervezeteknek több mint 220 millió forint fejlesztési tartaléka van, az önkormányzatnak pedig összességében 1,5 milliárd forintja maradt tavalyról – ez derült ki a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amikor szóba került ismét a bölcsődék elmaradt plusz támogatása. A Fidesz-KDNP frakció még év elején kezdeményezte, hogy kapjanak a nevelési intézmények 1-1 millió forintot játékok és egyéb eszközök vásárlására. Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok ugyanis körbejárta a nevelési intézményeket, hogy összeírja a legszükségesebb javításokat, és körútja során azzal szembesült, hogy a szülők és az alapítványok segítsége nélkül játékokra már nem futja az intézményeknek. Kezdeményezésüket a baloldali városvezetés akkor leszavazta, az óvodák azonban kerülő úton, de megkapták a támogatást. Ezért emelt szót most a bölcsődék mellett a Fideszes képviselő, újra kérve, hogy a bölcsődék is kapjanak 1-1 millió forintot játékokra, kezdeményezését azonban a baloldali városvezetés ismét leszavazta. Gajda Péter (MSZP) azzal indokolta a döntést, hogy forrást kell keresni a támogatáshoz. Ez azért érdekes, mert a zárszámadás szerint csak az intézményeket fenntartó GESZ-nek 43 millió, az azokat karbantartó VAMÜSZ-nek pedig 180 millió forint, azaz összesen több mint 220 millió tartaléka van. Ráadásul, az elszámolások szerint nem ez az összes tartaléka az önkormányzatnak, hiszen a zárszámadás szerint csaknem 1,5 milliárd forintja maradt tavalyról.

- A másfél milliárdos pénzmaradvány jelezhet takarékos gazdálkodást, de egyben el nem végzett feladatokat is. Míg a VAMÜSZ-nek 180 millió forintos pénzmaradványa van, nem tudom elfogadni, hogy amikor például felújítják a Wekerlei Tipegők Bölcsőde konyháját, miért teszik vissza a leszakadt ajtajú szekrényeket, hiszen volna miből kicserélni. Ugyanezt gondolom a bölcsődéknek játékra kért 1-1 millió forintról, a GESZ 43 millió forintos pénzmaradványából erre bőven jutna – mondta Dódity Gabriella, aki hozzátette: ilyen mértékű pénzmaradvány és tartalék mellett nem tudja elfogadni, amit sokszor hallani Kispesten az el nem végzett munkák kapcsán: nincs rá fedezet.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.