2020. augusztus 08., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újulnak a város piacai – csak a kispesti nem

Főoldal>Közélet>Újulnak a város piacai – csak a kispesti nem
 
Írta: Szerk.
2015. november 16. 14:10
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Budapest-szerte számos piac újult meg az elmúlt években, máshol épp most folyik a munka, hogy kényelmes, esztétikus helyen fogadhassák a kereskedők a vásárlókat. A kereskedők Kispesten is kiemelkedő minőségű árut kínálnak, így - a kispestiekkel együtt - megérdemelnék a szép környezetet. Nálunk azonban sajnos még fejlesztési koncepció sincs…

Teleki téri piac

 

 

A főváros egyik szégyenfoltjából igazi, a fiatalok számára is trendi hellyé varázsolták a VIII. kerületben a Teleki téri piacot. Tavaly májusban adta át a közel fél milliárdból felújított csarnokot Kocsis Máté, a kerület polgármestere. Az önkormányzat saját forrásból újította fel a közel 60 éves piacot, amelyet előtte teljességgel elhanyagoltak a korábbi vezetők. Külön öröm, hogy nem csak vásárló, hanem eladóbarát politikára is nagy hangsúlyt fektetett Kocsis, ugyanis az árusok bérleti díjai nem változtak a hatalmas beruházás következtében. A felújítás hatására a környékbeli ingatlanok iránt is fokozódott az érdeklődés, ugyanis már számos házat újítottak fel a környéken. Ha így halad a program, akkor hamarosan végleg megszűnnek az emberekben a „nyóckerrel” kapcsolatos sztereotípiák.

 

 

Lőrinci piac

 

 

A számos kispesti lakos látogat el az alig pár villamosmegállónyira lévő Lőrinci piacra, amely – bár már egy évtizede megnyílt – szintén fedett és a mai kor igényeinek megfelelő környezetben várja a vásárlókat. A színvonalas, jó megjelenésű épületben rendezett környezetben vásárolhatunk, amely megvédi a vásárlókat az időjárás viszontagságaitól is. Mindemellett idén újra megnyitotta kapuit a Termelői piac is Pestszentimrén, ahol idén március 28. óta minden szombaton friss termékeket és kézműves élelmiszereket szerezhetnek be a vásárlók.

 

 

Szomszédok piaca

 

 

Ősidő óta az egyik legfontosabb közösségi tér volt a piac. Emberek vásároltak, baráti társaságok találkoztak és információkat cseréltek egymással. Ennek az eszmének a nyomvonalán alakult át több mint 700 millió forintból a Szomszédok piaca a XXII. kerületben. Az ötletet a 80-as-90-es évek népszerű hazai telenovellája a Szomszédok adta, melyben számos epizódban kapott fontos szerepet a piac, ahol a szereplők a mindennapi élet fontos dolgairól beszélgettek egymással. A helyi önkormányzat közel 10 év alatt, apránként vásárolta meg a telkeket, ahol az eddigi bódés kialakítást egy fedett csarnok váltotta fel és várja a vásárlókat a hét minden napján. Az új létesítmény szeptemberre készült el, folyamatosan költöznek be az árusok.

 

Újpesti piac

 

 

Rövidesen nekilátnak egy új piac építéséhez Újpesten is, ahol fedett, fűtött vásárcsarnokban lehet majd válogatni a friss termékek közül. Az épület alatti parkolóval bővítik a parkolási lehetőségeket, és a mai követelményeknek megfelelő rakodóterületet is létre hoznak, hogy a teherautókkal és a rekeszekkel megrakott kézikocsikkal ne zavarják a vásárlókat. Az épület tetején közösségi teret alakítanak majd ki.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.