2024. június 22., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Útjára indulhat a mobil állatmentésirányító központ

Főoldal>Közülünk>Útjára indulhat a mobil állatmentésirányító központ
 
Írta: Szerk.
2024. április 18. 16:57
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Átadták az ország legnagyobb mobil állatmentésirányító központját, amely az állatvédők és a hatóság munkáját is segítheti olyan állatvédelemmel kapcsolatos eljárások vagy például szaporítótelep felszámolása kapcsán, amellyel az állatvédők sajnos rendszeresen találkoznak.

Egyedülálló állatvédelmi mentésirányító központ segíti mostantól az állatvédelmi ügyeket, amelyet az újpesti Állatmentő Liga hívott életre Ovádi Péter kormánybiztos és a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány támogatásával – adta hírül Dódity Gabriella kispesti fővárosi képviselő, akinek a mobil központ tervezésében, megvalósításának előkészületeiben jelentős szerepe volt. 

 

 

Az állatvédők és a hatóság munkatársai a terepen, mentés közben vehetik nagy hasznát a 7 méter hosszú és 2,8 méter magas guruló létesítménynek, amely alkalmas elsősegélynyújtásra, segíthet szaporítótelepek felszámolásában, valamint óvodai, iskolai bemutatókon a felelős állattartás bemutatására.

A mobil központot bármelyik szervezet elviheti terepre, de a BRFK stratégiai partnereként az Állatmentő Liga is használja majd a fővárosban akkor, amikor a rendőrség kéri a segítségüket.

A tervek szerint az állattartási szempontból problémásabb kelet-magyarországi részekre is eljut majd, ahol a kötelező oltások, chip és a megfelelő állattartás ellenőrzését segíthetné egy-egy akció során.

A legfőbb cél az lett volna, ha a központban lehetne ivartalanítást is végezni, így a kelet-magyarországi részeken, ahol nagyon sok probléma van az állattartási kultúrával, segítni lehetett volna a nemkívánatos szaporulat megállítását, hiszen a leghasznosabb állatvédelmi tevékenység a megelőzés, írta Dódity Gabriella, de erre egyelőre az érvényben lévő szabályozás miatt nincs lehetőség.

A mobil egységre minden bizonyára nagy szükség lesz Budapesten is, hiszen bár Karácsony Gergelynek az állatvédelem területén is volt bőven ígérete 2019-es kampányában, azokból egyet sem sikerült megvalósítania az elmúlt öt évben.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.