2024. június 19., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Vasárnap kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója

Főoldal>Közérdekű>Vasárnap kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója
 
Írta: Szerk.
2021. július 27. 14:43
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Augusztus elsején, azaz most vasárnap kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, amely során háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket – közölte György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője a közmédiával.

György István a közmédiának adott nyilatkozatában elmondta, a 60 évnél idősebbek 83 százaléka kapott eddig oltást, s mintegy 470 ezren vannak ebből a korosztályból olyanok, akik eddig nem éltek az oltás lehetőségével.  Őket a személyes felkereséskor otthonukban vagy az orvosi rendelőkben is be tudják majd oltani. A vakcinát a képzésükből már legalább tíz félévet teljesített egészségügyi hallgatók is beadhatják. Az oltási akcióban részt vevő egyetemistákat a kormányhivatalok jelölik ki azon praxisok mellé, ahol az átoltottság elmarad a többi praxistól; a részvételük egyébként beleszámít a gyakorlati képzésükbe is.

 

Az országos oltási munkacsoport vezetője emlékeztetett arra is, hogy az európai országok közül egyedül hazánkban oltják tömegesen a 12 év felettieket; a 12-18 éves korosztály oltási akciója augusztus végén kezdődik. György István arra bíztatja a szülőket, hogy tanévkezdésig adassák be mindkét oltást gyermekeiknek. Kitért arra is, hogy Magyarországon – Európában szintén egyedülálló módon – lehetőség nyílt a harmadik oltás felvételére is. E hét második felétől kezdődően lesz lehetőségük időpontot foglalni azoknak, akik a második oltásukat már legalább négy hónapja megkapták.

 

Az online időpontfoglaló a www.eeszt.gov.hu honlapon található, mindemellett a háziorvosoknál is lehet jelentkezni a harmadik dózisra. Azt, hogy mely vakcinát kapja a jelentkező, az orvos dönti el. György István ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere összehívott egy egészségügyi szakmai grémiumot, amely kidolgozta az oltóanyagok felhasználásának lehetőségét arra vonatkozóan, hogy mely vakcinával lehet a harmadik oltást elvégezni.

 

Hangsúlyozta, az átoltottság miatt hazánk járványügyi szempontból Európa egyik legbiztonságosabb országának számít, ugyanakkor tény, hogy a koronavírus delta variánsa agresszívan fertőz, s például a Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban és Horvátországban nyaralók között is terjed. „Magyarország nem rendelkezik biztosítékkal, hogy a fertőzést nem hurcolják be az emberek még nagyobb számban az országba, ezért csak az oltások jelentenek igazi védelmet” – hívta fel a figyelmet György István.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.