2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Végre elindult a Határ út felújítása!

Főoldal>Közélet>Végre elindult a Határ út felújítása!
 
Írta: Szerk.
2015. április 20. 10:54
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A mai napon egy hosszú és küzdelmes folyamat eredményeként elindult a Határ úti buszpályaudvar rekonstrukciója. Két évvel ezelőtt még az első skicceket készítette Dódity Gabriella és dr. György István volt főpolgármester-helyettes, jelenlegi kormánymegbízott a Kispest kapujának számító csomópontról. Utánajártunk annak, hogy milyen változásokra számíthatunk a felújítás alatt.

Egy igen hosszúra nyúlt folyamat végére került pont a Határ úti busz és metrómegálló környékén elinduló munkálatok megkezdésével. Az október közepéig tartó építkezések során eltűnnek a lebontott pavilonok romjai és a már egy ideje közterület-használati engedély nélkül nyitva tartó üzletek, megújul a buszpályaudvar, és egy kulturált zöldterülettel és padokkal tarkított tér fogja várni a naponta közel százezer átutazót.

 

Számos támadás érte a tervezetet a folyamatosan csúszó munkálatok végett. A kispesti baloldal szerint csupán addig volt fontos a Fidesz-KDNP és Dódity Gabriella számára a Határ út, amíg kampányolni tudtak vele. A valóság viszont más képet fest, ugyanis a baloldali vezetés károgása ellenére megvalósul a projekt. Dódity Gabriella és dr. György István 2012. óta tartó kitartó munkájának köszönhetően azonban a rajzok még idén valóssággá válnak; várhatóan október végére teljes egészében megújul a buszvégállomás.

 

Nézze meg a legfrissebb képeket az építkezésről! 

 

Forgalmi változások

 

A rekonstrukció első üteme alatt a Ferde utca újul meg, illetve a buszvégállomás területén elbontják a pavilonokat. Ekkor még nem zárják le a buszvégállomást, csak a pavilonokat kerítik körbe. Az autóbuszok továbbra is megállhatnak majd a területen, csupán az itt található buszmegálló kerül pár méterrel arrébb, illetve a gyalogosközlekedésre szolgáló folyosókat alakítanak ki, hogy a metrólejáratot biztonságosan meg lehessen közelíteni.

 

A buszvégállomást várhatóan június 1-jétől zárják le teljesen. Ekkor helyezik át a buszokat a Vak Bottyán utcai P+R parkoló helyére, ugyan oda, ahova KÖKI Terminál építésekor terelték azokat; itt állnak majd meg a BKK és a Volánbusz járatai is.Ezzel párhuzamosan elkezdődik a 42-es, az 52-es és az 50-es villamos peronjának felújítása is. Fontos azonban kiemelni, hogy valamennyi villamosjárat ez alatt az idő alatt is a megszokott menetrend szerint szállítja az utasokat.

 

Az autósközlekedésben sem várhatóak jelentős fennakadások. A munkálatok jelentősebben azokat fogják érinteni, akik a Ferde utca haladnak. Ennek a szakasznak a felújítása várhatóan június elejéig tart majd, azonban a különböző munkafázisok idején nem lesznek jelentős terelések.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.