2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Vegyen egy képet Bogiért!

Főoldal>Közülünk>Vegyen egy képet Bogiért!
 
Írta: Szerk.
2017. október 10. 12:50
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fogyatékkal élők festményeiből, egy kiállítással egybekötött aukciót szervez a Második Élet Alapítvány, és Lunger Katalin mester Tarkarét csoportja. A befolyt összeget egy kislánynak, Horváth Boglárkának ajánlják fel, aki 2015-ben szívleállás következtében súlyos, maradandó agykárosodást szenvedett. A család azóta szélmalomharcot vív a napi megélhetésért.

Bogi - aki a nyitóképen még betegsége előtt látható - két éve nem lát, sem beszélni, sem mozogni nem képes. Állandó, 24 órás felügyeletet és ápolást igényel, ezért a szüleinek folyamatosan mellette kell lenniük. Így viszont munkát vállalni nem tudnak, állandó megélhetési gondokkal küzdenek. A fiatal kislány egyedül nem tudja elhagyni az ágyat, a pelenka költségei, a felfekvést meggátoló matrac ára mind-mind megfizethetetlen már a család számára.

 

 

A Boglárka ápolásával, gondozásával és rehabilitációjával járó egészségügyi költségek közel százezer forint kiadást jelentenek minden hónapban számukra. Annak érdekében, hogy Bogi és családja élete kicsit könnyebbé váljon, hogy akadálymentes lakásba költözhessenek, illetve képesek legyenek a havi kiadásokat fedezni, 2016-ban barátok és támogatók létrehozták a Második Élet Alapítványt, amelyen keresztül mindenki, aki segíteni szeretne, lehetőségeihez mérten eljuttathatja adományát a családnak.

Az alapítvány, valamint Lunger Katalin speciális igényű fiatalokat tömörítő Tarkarét csoportjának jóvoltából újabb segítséget kap a család: fogyatékkal élők - Down-kóros, vak illetve értelmi sérült – csoportja festett képeket azért, hogy az egykoron egészséges, de most haldokló gyermeknek és a családjának pénzt gyűjtsenek. A festmények kikiáltási ára 5000 Ft. 

Aki segíteni szeretne, október 12-én 18 órakor látogasson el a Shopmark Galériájába, ahol licitálhat a képekre. A befolyó összegből Bogi családját támogatják.

Aki ezen felül is segíteni szeretne, az alábbi számlaszámon megteheti:

11702012-21170926-00000000 (OTP)

Egyéb segítség esetén keressék Szabó-Geletta Katalint, a szabo.gelkata@gmail.com e-mail címen. 

Fotók: Második Élet alapítvány/Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.