2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Zenével is töltődhet az ember lelke karantén idején

Főoldal>Közülünk>Zenével is töltődhet az ember lelke karantén idején
 
Írta: Szerk.
2020. május 09. 10:56
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A felelős otthonmaradás okozta bezártság érzetet is szerette volna csökkenteni a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Szimicsevics Judit, aki férjével, gyermekeivel és újpesti otthonában a szomszéd lakásban élő zenélni tanuló gyermekekkel már két „karanténkoncertet” is adott.

A zene minden körülményben gyógyír a léleknek, főleg a mostani időkben, amikor a koronavírus miatti kijárási korlátozásokat, illetve a megelőzés fontosságát szem előtt tartva otthonmaradásra kényszerültünk. A bezártság érzetének feloldására Szimicsevics Judit, a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola fuvolatanára és férje, Spitzer Gábor és gyermekeik „karanténkoncertet” adtak újpesti otthonukban, a házban élő, hangszeren tanuló gyermekekkel közösen. Judit egyébként az Ötvös Session Music formációban is muzsikál, a névadó Ötvös Gábor zongoraművésszel közösen.

 

 

 

– A zene feltölti az ember lelkét, akár muzsikálunk, akár hallgatjuk, és a mostani, kissé monotonná váló időszakban ezért szerettünk volna kedveskedni a lakóközösségünknek – mondta lapunknak Judit, akinek a gyermekei is zenélnek, Anna zongorázik és énekel, Márton pedig kürtön játszik. De sok gyermek tanul hangszeren játszani a házban, így máris készen állt egy kis muzsikus csapat a koncertre. – Ezek után közösen kiválasztottuk a Tavaszi szél című gyönyörű dalt, amelyet együtt begyakoroltunk és jöhetett is az első fellépés – mondta büszkén a művésznő.

 

 

A kezdeményezés sikerét mutatta, hogy ezek után sor került egy második „karanténkoncertre” is, ahol már több produkciót is előadtak: Judit és férje, Gábor is, ezzel is motiválva a házban zenélni tanuló gyermekeket, de saját gyermekeik, Anna és Márton is szólóztak.

 

Mindkét alkalom igazi közösségkovácsoló esemény is volt egyben, mert amellett, hogy sikerült örömet és kis megnyugvást szerezni a szomszédoknak a zenével, többen – persze biztonságos távolságból, de – csatlakoztak, de voltak, akik az ablakból, vagy erkélyről vettek részt a koncerten. – Volt olyan család, akiknek a pici gyermeke hozta a kis játék hegedűjét, így ő is részese tudott lenni a muzsikálásnak – mesélte mosolyogva Judit. – Az volt a lényeg, hogy úgy vészeljük át ezt a jelenlegi helyzetet, hogy felejthetetlen élményt és szeretetet adhassunk a szomszédoknak és a gyermekeiknek. 

 

 

 

– Mindenképpen szeretnénk majd egy harmadik koncertet is adni, hogy az otthoni kis muzsikus közösségünk tovább kovácsolódjon, de persze annak örülnénk a legjobban, ha minél hamarabb újra visszatérhetnénk a normál kerékvágásba, és elmúljon a járványfenyegetettség – mondta a terveket illetően Judit.

 

 

 

Judit, aki 25 éve tanít Kispesten zenét itt is született, így Kispest mindig a szíve része marad. Mint zenetanár, elmondta, a hangszeren játszás sok szempontból is fejleszti az embert, főleg, ha már gyermekkorban elkezd muzsikálni tanulni.

 

 

– A zene segít a rendes iskolai tanulásban is, hiszen fejleszti a koncentrációt, de építi a gyermekek lelkét is. Ehhez mi, tanárok is hozzá tudunk járulni, hiszen egyénileg foglalkozunk a tanuló gyermekekkel, így nem csak a tanáraik, hanem egyfajta bizalmasaik is vagyunk, mivel a közös foglalkozásokon az együtt eltöltött idő alatt komoly bizalom alakul ki a tanítványokkal – monda büszkén a tanárnő.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.