2021. február 25., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Zűrös lakásügyek

Főoldal>Közérdekű>Zűrös lakásügyek
 
Írta: Szerk.
2020. augusztus 04. 11:06
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Miközben sok nehéz helyzetben lévő család arra vár, hogy lakáshoz jusson, addig az önkormányzat saját vezető beosztású dolgozói hozzátartozóinak kiutalt önkormányzati lakások üresen állnak. Tehát nem csak átláthatatlan, hanem szociálisan érzéketlen az önkormányzati lakásgazdálkodás. Eközben Gajda Péter (MSZP) a baloldali többség felhatalmazása alapján egy magánbefektetővel fog egyeztetni, a cég által felépítendő új lakásokról, amelyekbe az önkormányzat keresne majd bérlőket, a piacihoz közeli áron.

Nemcsak nem tart rendet az önkormányzati lakásgazdálkodás tekintetében a baloldali városvezetés, hiszen az előző ciklusban 152 lakást adtak el, és sokáig nem is voltak hajlandók pontos képet adni az önkormányzati lakások számáról. Emellett a lakások megfelelő kihasználtságát, de a szocialista Gajda Péter vezette önkormányzat szociális érzékét is jogos kritikával illethetjük. Emlékezetes, hiszen számos esetben azt mondták a lakást igénylő rászorulóknak, hogy nincs üres lakás, majd később, a média nyomására mégis lett. Most pedig két vezető beosztású önkormányzati dolgozó hozzátartozójának kiutalt, régóta üresen álló lakásra hívta fel a figyelmet bejegyzésében Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

 

– Ez egy önkormányzati lakás a József Attila utcában, amely évek óta üresen áll. Egy hivatali vezető testvérének adta bérbe az önkormányzat, de a lakásban a szomszédok elmondása alapján évek óta nem lakik senki. Ez a villanyóra állásán is jól látszik, a két kép készítése között fél év telt el. Az udvarrész is rendetlen, szemetes, elhanyagolt – írta. Szintén évek óta üresen áll az a lakótelepi lakás, amelyet egy intézményvezető párja kapott meg. – Hiába hívtam fel rá fél évvel ezelőtt a városvezetés figyelmét, a lakást azóta sem kapta meg senki. – Megengedhetetlen, hogy olyanoknál legyen önkormányzati lakás, akiknek nincs is szükségük rá, miközben a családsegítőnél is több nehéz helyzetben lévő család vár arra, hogy lakáshoz jusson – írta Dódity Gabriella.

 

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „ACE9000 STS CE Gy.s M16012 Itron Indonesio 0.05 3 4 6 2020 02 04 10 47”Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

A Fidesz-KDNP képviselői már többször szót emeltek annak érdekében, hogy rendbe kell tenni az önkormányzat saját bérlakás állományát és rendszerét. Így tettek a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is, amikor arra hatalmazta fel a baloldali többség Gajda Péter (MSZP) polgármestert, hogy egyeztessen egy osztrák befektető csoporttal, a cég által a Puskás Ferenc utcában felépítendő bérlakásokról, amelyeket az önkormányzat adna bérbe, lényegében piaci áron.

 

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri

 

– Örülök, hogy keresünk alternatív megoldásokat is, de legelőször a meglévő lakások tekintetében kellene tisztán látnunk, és nem abban az abszurd ötletben kellene gondolkoznunk, hogy egy befektető lakásait kellene bérbe adnunk piacihoz közeli áron – hívta fel a figyelmet Fekete Márk (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, aki szerint ez egy újabb olyan légvár, mint az a lakásügynökségi ötlet, amelynek az volt a célja, hogy üresen álló lakásokat kutasson fel. Ez a kezdeményezés jelenleg semerre sem halad, de egyébként – emlékeztetett Fekete Márk – a létezéséről is csak egy Facebook-bejegyzésből szereztek tudomást a jobboldali képviselők.

 

– Az önkormányzatnak az volna a célja, hogy a piaci ár alatt kínáljon bérletre lakásokat olyanoknak, akik a szociális- és anyagi helyzetük miatt erre rászorulnak, vagy önkormányzati dolgozóknak vagy rendőröknek biztosítson szolgálati lakást például – mutatott rá Dódity Gabriella. A képviselő hozzátette: a jelek arra engednek következtetni, az önkormányzatnak a jelenlegi lakásállománnyal való gazdálkodás is meghaladja a képességeit, utalt itt arra többek között, hogy nem csak a lakásgazdálkodás nem megfelelő, hanem sokszor a karbantartás sem.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.