2023. szeptember 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

15,5 millióért adta el az önkormányzat a lakást, most több mint 28 millióért árulják

Főoldal>Közérdekű>15,5 millióért adta el az önkormányzat a lakást, most több mint 28 millióért árulják
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 17. 16:20
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jóval áron alul értékesítette a baloldali vezetésű önkormányzat a Kosárfonó utcai önkormányzati lakást az egyik bizottság korábbi, Jobbik által delegált szakértőjének. Az ingatlant három hónap után közel 13 millió forinttal többért hirdetették meg egy ingatlanos oldalon. De vajon milyen értékbecslés alapján értékesítette az önkormányzat gyakorlatilag a piaci ár feléért, 15,5 millió forintért az ingatlant a jobbikos szakértőnek? Miközben Gajda Péter (MSZP) több alkalommal is elmondta: sorakoznak nála a rászorulók szociális bérlakás iránti, soron kívüli kérvényei, de sokakat el kell utasítaniuk.

Az egyik ingatlanos portálon látható az a lakáshirdetés, amelyben 28,2 millió forintért hirdetnek egy 61 négyzetméteres, 2+1 félszobás kispesti panellakást a Kosárfonó utcában. Mint kiderült, ez egy korábbi önkormányzati lakás, amelyet a benne lakó bérlőnek áprilisban kínált megvételre a baloldali városvezetésű önkormányzat, majd május 22-én meg is köttetett az adásvételi szerződés 15.570.000 forint értékben. Ez a mai ingatlanárak mellett is csekélyke összeg, ráadásul, a lakás – számos egyéb önkormányzati lakástól eltérően – nem volt lepukkant, jó állapotú, ahogyan a hirdetésben, a fotókon is jó látható, sok munka nem volt vele. Nem is lehetett, hiszen az ingatlan még nyáron eladósorba is került, immár 28,2 millió forintért.
Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, a kormánypártok polgármesterjelöltje és Fekete Márk, a Szociális és Lakásügyi Bizottság tagja személyesen igyekezett kikérni az ezzel kapcsolatos dokumentációt.

- Képviselőként személyesen kikértem az ingatlan aktáját, de csak egy intézkedést kaptam a kezembe, hogy írásban kérhetek információt a polgármestertől vagy a jegyzőtől. Megtettem... – írta a lakással kapcsolatos posztjában Dódity Gabriella.

 

Jóval áron alul adta el az önkormányzat

Azt nem tudjuk, hogy az ingatlan az eladást megelőzően mikor, és milyen jogcímen volt bérbeadva a vásárlónak – úgy tudjuk egyébként, hogy több éve lakott benne -, de az biztos, hogy a baloldali vezetésű önkormányzat gyakorlatilag a piaci ár feléért, 15,5 millió forintért adta el neki az ingatlant. Az ingatlan.com internetes portál szerint ugyanis még most is a piaci ár alatt árulják a 61 négyzetméteres lakást. Az oldal szerint a környéken 500 ezer forint/négyzetméter áron lehet lakótelepi lakást vásárolni, a hirdetés szerinti 28,2 millió forintos összeg viszont 447 ezer forintos négyzetméterárat takar.

Felmerül a kérdés, hogy akkor milyen értékbecslés alapján értékesítették jóval áron alul, 15,5 millió forintért politikai szereplőnek az ingatlant. Miért adják el a lakásokat, miközben Gajda Péter saját bevallása szerint is folyamatosan sorakoznak az asztalán a rászorulók soron kívüli szociális lakás iránti igényei, akik közül egyébként sokakat el kell utasítaniuk. Ráadásul ő maga ismeri el a polgármesteri programjában, hogy az utóbbi években megugrott a segítségre szorulók száma.

Mindezek fényében pedig, most kapaszkodjanak meg, Gajda Péter idei polgármesteri programjában azt is írja, hogy a meglévő lakásállománnyal a lehető leghatékonyabb módon igyekszik gazdálkodni a város. Ugyanebben a szövegben szerepel az is, hogy több lakáspályázattal – egészen pontosan kettővel ebben a ciklusban (a szerk.) -, rendkívüli bérbeadással segítették a legnehezebb helyzetben lévőkön.

Valamint arról is ír Gajda Péter, hogy ma már elkerülhetetlen, hogy az önkormányzat növelni tudja bérlakásállományát, így segítve azokat, akiknek a piaci alapú vásárlás és lakásbérlés elérhetetlen. Miközben Gajda Péter arról beszél, hogy növelnie kell az önkormányzati lakásállományt, gyakorlatilag fillérekért árulja az ingatlanokat...

Hát így gazdálkodik a baloldali városvezetés a lehető leghatékonyabban az önkormányzati lakásállománnyal.
 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.