2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Akikre büszkék lehetünk

Főoldal>Közülünk>Akikre büszkék lehetünk
 
Írta: Szerk.
2021. június 13. 13:40
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ünnepélyes keretek között, összesen 72-en vehették át elismeréseiket két egymást követő napon a Kispest önálló településsé válásának 150. évfordulója alkalmából tartott képviselő-testületi üléseken. A 2020-as és 2021-es esztendő kitüntető címeit a KMO-ban adták át azoknak, akik kiemelkedő munkásságukkal öregbítették Kispest hírnevét, illetve végezték vagy végzik munkájukat a kerületért, a kerületiekért. Mint az lenni szokott, az ünnepségen díszpolgárokat is avattak - összesen 6-an kapták meg a címet.

Kispest Díszpolgára kitüntető címet kapott:

 

Dr. Jókai Oszkár

korábbi országos tűzoltó parancsnok

A Magyar Tűzoltó Szövetség újkori időszakának második elnöke, illetve a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség alelnöke és Kispest tűzoltó parancsnoka is volt. Országos tűzoltóparancsnokként vonult nyugállományba, később igazságügyi szakértőként is dolgozott. Napjainkban könyvet ír és rendszeresen publikál.

 

Dr. Zádori Magdolna

korábbi tisztifőorvos

Emberségesen, következetesen végezte szakmai munkáját. Gyakran tartott egészségügyi előadásokat is, amelyek érdekfeszítők, emlékezetesek voltak, így sokan szerették őt, köztük a rengeteg fiatal, akit tanított az évtizedek során. Nem „felejtette el” az orvosi hivatását sem: ha valaki egészségügyi problémával fordult hozzá, megvizsgálta és egyengette további útját is.

 

Ertelné Csák Judit

a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola korábbi igazgatója

Pedagógiai munkáját Pesterzsébeten kezdte, majd Kispesten folytatta a Csokonai Vitéz Mihály Német Tagozatos Általános Iskolában; tíz éven át több mint 100 fős gyermektáborokat vezetett az ország különböző tájain, emellett iskolai ünnepségeket is szervezett. Munkája elismeréseként 1989-ben Miniszteri Dicséretet kapott, 2002-ben Kispest Díjat, 2009-ben pedig Teleki Blanka-díjat vehetett át. Több mint 18 éven át – nyugdíjba vonulásáig – iskolaigazgató volt.

 

Iványi Miklós

metodista lelkész

2001 óta szolgál a kerületben a metodista gyökerű, Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkészeként. Temploma mindenki előtt nyitva áll, s ő maga vallja: függetlenül attól, valaki hívő-e, megilleti a segítség, a méltóság. Kiemelt feladatának tekinti a nehéz sorsú emberek megsegítését; többször vett rész az önkormányzattal ilyen jellegű kezdeményezésekben.

 

Szilágyi István

nyugállományú alezredes

Nyugállományba vonulása előtt polgári védelmi parancsnokként, később a kirendeltség vezetőjeként dolgozott Kispesten. Nyugdíjasként az önkormányzat testvérvárosi referenseként dolgozik, s nevéhez fűződik számos katasztrófavédelmi verseny és biciklis gyermektábor megrendezése is. 2020-ben Kispestért Díjat kapott, a dunai árvízi védekezésben tanúsított kiemelkedő helytállásáért Bátorságért Érdemjelet vehetett át. A koronavírus-járvány idején a Kispesti Operatív Törzs tagjaként vette ki részét a védekezési feladatok szervezéséből.  

 

Timár Béla

Kispest korábbi polgármestere

1994-ben alapító tagja volt a Polgári Kerekasztal Kispestért és Wekerléért nevű civil szervezetnek, amely képviselőjeként jutott be a képviselő-testületbe, ahol alpolgármesterré választották. 1998-ban lett polgármester. Mindvégig „csapatjátékos” volt, politikai ellenfeleit becsülte. Köztisztviselői munkáját követően a Fővárosi Közterület-fenntartónál dolgozott főosztályvezetőként, illetve főmunkatársként. 2020-ban vonult nyugdíjba.

 

Kispestért Díjat vehetett át:

 

Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat intézményvezetője: 2009 óta tölti be a tisztséget az intézményben, amely több mint félezer kispestinek nyújt magas színvonalú szociális szolgáltatást. Önzetlenül, szakmai elhivatottsággal végzi az idősek és a fogyatékkal élők mindennapjait segítő tevékenységét.

 

Boros Gábor nyugdíjas középiskolai tanár: munkája révén alkalma volt megismerni Kispest iskoláit, az itt lakók életét. Dolgozott a gyermekvédelemben, általános iskolában és szakközépiskolában is tanított. 2001-től nyugdíjasként folytatta a tanítást. A Gyermekház szervezésében kirándulásokat vezetett, 2006-tól tagja volt a Pedagógusok Szakszervezete Nyugdíjas Tagozatának. Munkájáért Eötvös-díj ezüst fokozatával tüntették ki.

 

Bugyiné Szabolcsi Ágnes, a Kispesti Polgármesteri Hivatal irodavezetője: 1989 óta dolgozik a hivatalban. Mindig naprakész volt a jogszabályi változásokban, azokat pedig magabiztosan alkalmazta és alkalmazza. Vezetőként kiemelt figyelmet fordít munkatársai pontos, ügyfélközpontú feladatvégzésére. 2012-ben Dicsérő Oklevelet vehetett át.

 

Dr. Bihari Ágnes, a Kispesti Egészségügyi Intézet főorvosa: 1973-ban, pályázat útján nyerte el az intézet (KEI) Bőr- és nemibeteg gondozójának vezetői állását; több mint 10 éven át szervezte a KEI orvosainak akkreditált továbbképzését. Az intézet legrégebb óta dolgozó munkatársa, a mai napig –50 év elteltével – töretlen lendülettel és elkötelezettséggel, kedvességgel és lelkesedéssel látja el feladatait.

 

Dr. Halász Géza, a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület elnöke: 1988 óta él családjával Kispesten Kertvárosban. 2009-ben Zöld Kispestért-díjban részesült a kertvárosi környezet szépítésében végzett tevékenységéért. 2011-ben többedmagával megalapította a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesületet, amelynek jelenleg közel 200 tagja van.

 

Dr. Wolkóber Ágnes háziorvos: 1990 óta dolgozik Kispesten háziorvosként, magas szakmai színvonalon, nagy elkötelezettséggel. A Magyar Orvosi Kamarának megalakulása óta tagja; a kerület háziorvosainak érdekvédelmét a kezdetektől fogva fontos feladatának tekinti.

 

Horváth Gyöngyi, a Kispesti Kós Károly Általános Iskola tanítója (posztumusz): 1991-ben, pályakezdőként került az iskolába. Előbb napközi nevelőként, majd osztálytanítóként és osztályfőnökként dolgozott. Wekerleiként önkéntes feladatot vállalt a kisiskolások környezeti és lokálpatrióta nevelésében. Mindig mosolygós, pozitív gondolkodású, tervekkel teli pedagógus volt, a koronavírus azonban véget vetett mindennek.

 

Hunkár Erzsébet címzetes rendőr főtörzszászlós: 1992-ben került a rendőrség állományába, a XIX. kerületi Rendőrkapitányság rendészeti osztályára, szabálysértési előadóként. Napjainkban személy- és vagyonőri, valamint magánnyomozói szakterületen végzi feladatait magas szakmai felkészültséggel.

Ikladiné dr. Petres Veronika, a Kispesti Polgármesteri Hivatal korábbi irodavezetője: 1991-től 2006-ig dolgozott szociális, illetve gyermekvédelmi, gyámügyi területen a kerületben. 1996 és 1998 között vezette a Kispesti Gondozó Szolgálatot. 1993-tól 2007-ig – munkája mellett – titkára volt a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítványnak. 2015-ben sikeresen pályázott a Kispesti Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási és Szociális Irodájának vezetésére. A Kispestért végzett munkáját Dicsérő Oklevéllel ismerék el; 2020-ban nyugdíjazták.

 

Koltay Katalin Éva, a Kispesti Polgármesteri Hivatal anyagkönyvvezetője: 1992 óta dolgozik a anyakönyvvezetőként a hivatalban. Nagy odafigyeléssel, alapossággal végzi feladatait; magas fokú szakmai tudás jellemzi. 2008-ban és 2013-ban Dicsérő oklevelet kapott.

 

Kozma Mihály, a Honvéd és a Magyar válogatott egykori labdarúgója: 19 évesen került a kispesti klubhoz, amelynek színeiben 239 gólt lőtt a nemzeti bajnokságban; háromszor gólkirály is volt, kétszer pedig bajnokságot nyert a csapattal. A müncheni olimpián ezüstérmes, a belgiumi Európa-bajnokságon 4. helyezett lett a válogatott csapattal. 1986-ban a klub igazgatója lett; működése alatt a Honvéd 4 alkalommal nyert bajnokságot. Ő hozta vissza a köztudatba a „Kispest” nevet.

 

Kranyik Gyuláné, a Kispesti Polgármesteri Hivatal gazdasági ügyintézője: több mint 3 évtizede dolgozik köztisztviselőként a kerületben: kezdetben a Művelődési, Egészségügyi és Sport Irodán dolgozott adminisztrátorként, majd gazdasági és sportszervezői előadóként, gazdasági ügyintézőként a Humánszolgáltatási és Szociális Irodán. Munkája elismeréseként 2018-ban Dicsérő Oklevelet kapott.

 

Losó Györgyné, a Romák Felzárkóztatásáért Egyesület elnöke: kisgyermek korától Kispesten él, 5 évtizede fodrászként dolgozik a kerületben. Munkája mellett sok időt áldoz a Romák Felzárkóztatásáért Egyesület életének szervezésére. Megalapította a Talentum klubot, amelynek elnöke is egyben; 2018-ban „az Év Önkéntese” lett.

 

Major Ernőné polgármesteri személyi titkár: közel 5 évtizedet dolgozott a közigazgatásban, ebből az utóbbi 24 évet a kispesti Polgármesteri Hivatalban töltötte, az éppen aktuális polgármester személyi titkáraként. Jól képzett, nagy szorgalommal bíró szakember.

 

Mikófalvi Ágnes, a Kispesti Pannónia Általános Iskola pedagógusa: pályáját 1983-ban kezdte, s 1989 óta dolgozik az iskolában. Matematika-fizika szakos diplomáját 1986-ban szerezte. Tanítványai a kerületi és budapesti tanulmányi versenyeken az élmezőnyben végeznek, tanításának fő erőssége mégis inkább a felzárkóztatás. Minden iskolai közösségi program szervezésében részt vállal, s évek óta a Kispesti Ifjúsági Önkormányzat vezetője.

 

Nagy Tamás tűzoltó főhadnagy: 1996-ban szerelt fel beosztott tűzoltónak a Kispesti Tűzoltóságra, ahol jelenleg parancsnoki beosztásban teljesít szolgálatot. A közösségépítő kezdeményezések aktív résztvevője és szervezője; a művészetek elkötelezett híve, több kiállítása is volt már tűzoltó tematikájú képeiből.

Póti Tímea, a Kispesti Polgármesteri Hivatal személyi titkára: 1991-ben, pályakezdőként került a Polgármesteri Hivatal jogelődjéhez; 1995 óta személyi titkárként dolgozik. Derűs életszemlélet jellemző rá, s a Polgármesteri Hivatal megbecsült munkatársának számít.

 

Rácz Attila, a KMO Művelődési Ház és Könyvtár igazgató-helyettese: 1990 óta dolgozik igazgató-helyettesként az intézményben; feladatai közé tartozik a KMO PR és marketing tevékenységének irányítása, a technikai, műszaki, logisztikai feladatok szervezése is. Munkatársai tisztelik kreativitását, széles látókörű személyiségét.

 

Tordai László tűzoltó alezredes, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság parancsnoka: 2012. április 1-től parancsnok-helyettes, ugyanannak az év októberétől pedig parancsnok. Kinevezése óta kiemelt feladatként tekint a laktanya felújítási munkálatainak szervezésére, az állomány motiválására. Éppen ezért igazi közösségi ember, aki vezetőként is képes kimagaslóan helyt állni.

 

Urbánné Mészáros Tünde, a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola intézményvezető helyettese: tanítói diplomája megszerzését követően, 1984-ben került az iskolába; később rajz és számítástechnikai diplomát is szerzett. Nevéhez fűződik az intézményben működő kimagasló művészeti nevelés, kapcsolata kollégáival, tanítványaival és a szülőkkel is példaértékű. 2015 óta felsős intézményvezető-helyettesi munkát végez.

 

Dicsérő Oklevélben részesült:

 

Antal Beatrix, a Kispesti Egészségügyi Intézet tüdőgyógyászati asszisztense

Bödöcs Brigitta, a Kispesti Bolyai János Általános Iskola igazgatóhelyettese

Berencz Ibolya, a Kispesti Polgármesteri Hivatal főépítésze

Béresné Kollányi Dorothea, a Kispesti Polgármesteri Hivatal iktatója

Bihari Erzsébet, a Kispesti Polgármesteri Hivatal köznevelési ügyintézője

Cseh Judot, a Kispesti Polgármesteri Hivatal anyakönyvvezetője

Földi Laura, a Szociális Szolgáltató Centrum otthonvezetője

Fülöp Péter, a Kispesti Polgármesteri Hivatal polgármesteri referense

Győriné Bán Mária, a Kispesti Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Iroda munkatársa

Homoki Hajnalka, a Kispesti Kós Károly Általános Iskola igazgatóhelyettese

Hulik Melinda, a Kispesti Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda munkatársa

Jakubács Erzsébet, a Kispesti Polgármesteri Hivatal ügyintézője

Kanalasné Keller Margit, a Kispesti Arany Óvoda óvodavezető-helyettese

Kanizsainé Kohári Krisztina, a Kispesti Polgármesteri Hivatal csoportvezetője

Kaszper Ágnes, a Kispesti Szivárvány Óvoda intézményvezetője

Kékesné Horváth Valéria, a Kispesti Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Iroda munkatársa

Kisgyörgy Edina, a Kispesti Egészségügyi Intézet pszichiátriai szakasszisztense

Kiss-Szitár Klára Orsolya, a WKK művelődésszervezője – tagintézmény-vezetője

Nagy-Koi Anita, a Kispesti Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda munkatársa

Nagy-Vankó Gabriella, a Kispesti Polgármesteri Hivatal személyügyi referense

Nagy Viktória Sarolta, a Kispesti Polgármesteri Hivatal szervezési és minőségügyi referense

Németh Tamásné, a Kispesti Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Csoport munkatársa

Misiák Dávid Jolánta, a Kispesti Egészségügyi Intézet pszichológusa

Mohay Orsolya, a KMO Művelődési Ház és Könyvtár – Helytörténeti Gyűjtemény művészeti munkatársa

Molnár Lászlóné Ilonka civil önkéntes, nyugdíjas

Oroszki Zoltán, a Kispesti Polgármesteri Hivatal Vagyongazdasági Iroda munkatársa

Verbó László, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat, Wekerlei Szakmai Egység technikai munkatársa

Varga Eszter, a Kispesti Pannónia Általános Iskola matematikatanára

Zsigmondné Miklós Ilona Anna, a Kispesti Polgármesteri Hivatal anyakönyvvezetője

 

Kispest Gyermekeiért Elismerő Oklevelet kapott:

 

Kórádi Gáborné, a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola nyugdíjas tanítónője

Rátkainé Istvánné, a Kispest Mézeskalács Művészeti Modell Óvoda dajkája

Rónaszéki Ágnes, a Kispesti Tarka-barka Óvoda óvodapedagógusa

Takács Gyöngyi, a Kispesti Mézeskalács Művészeti Modell Óvoda dajkája

 

Elismerő Oklevél Kiemelkedő Pedagógus Tevékenységéért:

 

Dinyáné Németh Marianna, a Kispesti Eötvös József Általános Iskola angol szakmai munkaközösség vezetője

Gábor Erzsébet, a Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskola gitártanára

Lázár András, a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettese

Wirtz Zsuzsanna, a Hungária Általános Iskola és Kollégium igazgatóhelyettese

 

Együttnevelő Pedagógus Elismerő Oklevelet vehetett át:

 

Abonyi Tünde, a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tanítója

Balázs András, a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tanára

Dománné Bermoskóni Erzsébet, a Kispesti Arany Ódova nevelőmunkát segítő munkatársa

Kovács Csabáné, a Kispesti Árnya Óvoda óvodapedagógusa

 

Polgármesteri Dicsérő Oklevél Kiemelkedő Pedagógiai Tevékenységért:

 

Fejes István, a Hungária Általános Iskola igazgatója

Petki Anna, a Kispesti Bolyai János Általános Iskola munkaközösség-vezetője

Szabóné Tóth Ildikó, a Kispesti Eötvös József Általános Iskola tanítója

Velenceiné Horváth Zsuzsanna, a Kispesti Szivárvány Óvoda óvodavezető-helyettese

 

Kispestért Oklevélben részesült:

 

Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Kispest

Song Simon és Lazányi Ferenc a kispesti Fidesz-KDNP képviseletében

 

 

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.