2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Alulfizettek a kispesti közművelődésben dolgozók

Főoldal>Közélet>Alulfizettek a kispesti közművelődésben dolgozók
 
Írta: Szerk.
2017. május 08. 14:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten aligha vonzó a közművelődésben dolgozni.A KMO Művelődési Ház dolgozói túlterheltek, fizetésük pedig méltánytalanul alacsony. A Fidesz-KDNP többször szót emelt az illetmények emelésére, és egy új státusz szükségességére is többször felhívta a figyelmet. A baloldali városvezetés eddig semmit sem lépett az ügyben, ahogy a városházi dolgozók bérezésének ügyében sem történt érdemi változás, miután kiderült: Kispest a fővárosi kerületek közti összehasonlításakor a lista legalján helyezkedik el, sajnos nálunk az egyik legalacsonyabb közalkalmazotti illetményalap a fővárosban.

Égetően szükség lenne a közszférában dolgozók illetményének az emelésére, hiszen a környező kerületek és a versenyszféra elszívó igen nagy alternatívát képvisel. A kerület közművelődésében dolgozók túlterheltek és alulfizetettek. Mihály András (Fidesz-KDNP) egykori képviselő javaslatára az önkormányzat 2011-ben díjat alapított a közművelődésben dolgozó elismerésére, a díjat idén Forgon Miklós, a KMO Művelődési Ház művelődésszervezője vehetett át. A KMO munkatársa 15 éve tevékenykedik Kispest kulturális életéért, ám a díj átvétele után anyagi okokra hivatkozva felmondott szeretett munkahelyén.  A közművelődési szakember a gazdasági szférában folytatja munkásságát, ahonnan sokkal előnyösebb ajánlatot kapott.

 

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja januári testületi ülésen nyomatékosan felhívta a figyelmet a közművelődésben dolgozók alulfizetettségére. Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) humánpolitikai tanácsnok kitért arra, hogy a költségvetés tervezésénél az önkormányzat vegye figyelembe, hogy a KMO-ban dolgozók sokszor túlóráznak és hétvégéken is dolgoznak, a bérezésük méltánytalanul alacsony. Régóta kérnek egy új státuszt is az intézménybe, ami könnyíthetne a munkájukon.

 

-  Itt lenne az ideje, hogy a kispesti városvezetés is megkezdje a béremeléseket – mondta Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP), a Köztisztviselői illetmények méltánytalanul alacsonyak Kispesten. Van olyan városházi, illetve közművelődésben dolgozó, aki 25 éve hűségesen dolgozik a kerületben, miközben a versenyszférában dupla bérért tudna elhelyezkedni. Tavaly a Dolgozók Demokratikus Szakszervezete arra hívta fel a figyelmet, hogy a kispesti önkormányzat dolgozói keresik a legkevesebbet az egész fővárosban. Lazányi Ferenc arra is rámutatott, hogy tavaly az állami közszférában jelentős béremelés történt, a járási hivatalokban a dolgozók illetményét átlagosan 30 százalékkal emelte a kormány. A kispesti önkormányzatnak lehetősége van az alapilletmény meghatározásakor a szorzókon változtatni, emelni. Ezt egyelőre a városvezetés nem akarja meglépni, noha a budapesti önkormányzatok nagy része ezt már megtette. Helyette illetménykiegészítésekkel, jutalmakkal operál, de a tény továbbra is az, hogy mindent összevetve Kispest önkormányzatának köztisztviselői keresnek a legrosszabbul a fővárosban.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.