2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az ellenzék megtorpedózta az Alaptörvény módosítását

Főoldal>Közérdekű>Az ellenzék megtorpedózta az Alaptörvény módosítását
 
Írta: Szerk.
2016. november 12. 11:46
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány már keresi az új lehetőséget, hogy gátat szabjon a betelepítés kvótának, miután az Országgyűlés nem fogadta el az Alaptörvény módosítását. Mindössze két szavazat hiányzott a szükséges kétharmados minősített többséghez, az ellenzéki képviselők azonban vagy nemmel szavaztak, vagy tartózkodtak a szavazástól, ami kimondta volna az idegen népcsoportok csoportos betelepítésének alkotmányos tilalmát.

Földesi Gyula és György István (jobbra) hangsúlyozták: a kormány megvédi Magyarországot

 

Nem sikerült törvénybe foglalni a betelepítési kvóta elutasítását, ugyanis az összes ellenzéki párt nemmel vagy egyáltalán nem szavazott az Alaptörvény módosítása kapcsán. Két hiányzó szavazat miatt hiúsult meg a Magyarország biztonságát szavatoló törvényjavaslat.

– A migrációnak óriási hatása van a társadalomra: felvet biztonsági, nemzetbiztonsági, bűnüldözési, de még közgazdasági, szociális és kulturális kérdéseket is. A problémákat helyben kell kezelni, meg kell különböztetni a menekültet a bevándorlótól, a bevándorlásnak pedig elsősorban nemzeti hatáskörben kell lennie – szögezte le dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja. Hangsúlyozta: Magyarország betartja a nemzetközi jogot, megvédi Európa határait és elvégezte már kétszázezer migráns regisztrációját, ugyanez nem mondható el Európa valamennyi országáról!

 

Erős törvényi védelem kell

 

Földesi Gyula, Kispest-Pesterzsébet választókerületi elnöke szerint az Alaptörvény módosításának szavazásán kiderült, hogy ha Magyarország érdekéről van szó, akkor az ellenzékre nem lehet számítani, csak a kormánypártok tesznek meg mindent, hogy ne valósulhasson meg a kényszerbetelepítés.

– Ma Magyarország érdeke az lenne, hogy mielőtt a kötelező betelepítési kvótáról megszületik az európai parlamenti döntés, legyen Magyarországon olyan hatályos jogi szabályozás, amelyik megtiltja a kötelező betelepítési kvóta alkalmazását – hangsúlyozta Földesi Gyula.

Az Alaptörvény módosításának a szavazásán ismét kiderült: csak a Fidesz-KDNP áll ki a kötelező betelepítési kvóta ellen. A kvóta komoly veszélybe sodorhatja Magyarországot, a magyar emberek biztonságát és nemzetünk kultúráját. Hiába szavazott országszerte 3,363 millió ember a betelepítési kvóta ellen, elmondható, hogy őket és a 16 ezer kispesti lakost is cserbenhagyta a kerület két MSZP-s országgyűlési képviselője: Burány Sándor és Hiller István megint tartózkodott a gombnyomástól, amikor a kispestiek érdekeiért kellett volna kiállni. Mint ismeretes, a népszavazás parlamenti döntésén sem vettek részt, információink szerint szavazni sem mentek el, sőt, az MSZP távolmaradásra buzdította a választókat. Most az Alaptörvény módosításának szavazásán sem érintették a szavazógombokat. Joggal tehetnék fel a kérdést a kispesti lakosok, hogy a megválasztott képviselőik miért nem érvényesítik a kerület többségének akaratát?

 

Burány és Hiller nem képviselte a kispestieket

 

 

Hiába utasította el 16 ezer kispesti polgár is a betelepítési kvótát, a kerület szocialista országgyűlési képviselői semmibe vették a véleményüket, amikor az Alaptörvény módosításának szavazásán nem nyomtak gombot, s korábban a népszavazás kiírásának a parlamenti döntésére el sem mentek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.