2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Béremelés az egészségügyben

Főoldal>Közérdekű>Béremelés az egészségügyben
 
Írta: Szerk.
2017. október 27. 09:47
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tovább nő novemberben az orvosok, az ápolók és a kórházi gyógyszerészek bére, amelynek köszönhetően az ágazatban dolgozók már decemberben emelt fizetéssel számolhatnak – írja a Magyar Idők.

Bruttó 100 ezer forint alapbéremelésre számíthatnak a következő hónaptól a szakorvosok és a kórházi szakgyógyszerészek, a teljes munkaidőben foglalkoztatott egészségügyi szakdolgozók pedig 12 százalékkal több fizetést vihetnek haza decembertől a bérmegállapodás szerint. Ezúttal a szakvizsgával nem rendelkező orvosok és kórházi gyógyszerészek fizetése is emelkedik, 50 ezer forinttal.

 

A KSH adatai szerint 2017 első felében 277 617 forint volt az egészségügyben dolgozók havi bruttó átlagkeresete, ami 32.000 forinttal több a tavalyinál, de a 2015-ös átlagot majdnem 60 ezer forinttal haladja meg. Ez a 2016 nyarán a kormány és az ágazati érdekképviseletek között létrejött megállapodásoknak köszönhető. Ennek eredményeként például tavaly szeptemberben a teljes munkaidőben foglalkoztatott szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bruttó 107 ezer forint béremelésben részesültek.

 

A már beharangozott két fizetésemelés jövőre, illetve 2019 novemberében esedékes, amikor is a nővérek és ápolók számíthatnak 8-8%-os emelésre. A szakdolgozói bértábla már nem tükrözi a tavaly júniusi bérmegállapodás során kialakított belső fizetési arányokat, ezért az egészségügyi szak- és szakmai szervezetek, illetve az egészségügyi államtitkárság szerint is át kell dolgozni.

 

Ezt a helyzetet nem fogja segíteni a 2018-ban esedékes újabb minimálbér- és bérminimum emelés. Vagyis az egészségügyi dolgozók elveszíthetik nehezen elért relatív előnyüket a többi ágazathoz képest. A Magyar Idők információja szerint ugyanakkor az elmúlt hetekben felgyorsultak az események, és immár jó esély van arra, hogy egy köztes bérrendezés is legyen az egészségügyben.

 

forrás:magyaridok.hu

Fotó: pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.