2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Biztosítja a kormány az ukrajnai háborús menekült gyerekek iskoláztatását

Főoldal>Közérdekű>Biztosítja a kormány az ukrajnai háborús menekült gyerekek iskoláztatását
 
Írta: Szerk.
2022. március 23. 10:21
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kötelező iskoláztatáson felül egyéni foglalkozást is biztosítanak az érintett tanulóknak, az őket befogadó iskoláknak, köznevelési és szakképző intézményeknek pedig havi 130 ezer forint többlettámogatás jár.

Az Ukrajnában dúló háború miatt gyerekek tízezrei lépték át Magyarország határát az elmúlt hetekben. Sokan hazatérnének, mások továbbutaznának, ugyanakkor folyamatosan emelkedik azok száma, akik menedékes kérelmet nyújtanak be, s tanköteles korú gyermekeiket magyar óvodákba és iskolákba íratják be – derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményéből. Hangsúlyozták, az óvoda- és iskolaválasztás szabadsága őket is megilleti, a körzetes intézményeknek azonban fel kell venniük az érintetteket. Az óvodai nevelésben 3 éves kortól kötelező részt venni – jegyezték meg.

 

A gyerekek minél gyorsabb integrációja és felzárkóztatása, adott esetben a magyar nyelv megtanítása az iskolákban is kiemelt cél. A kormány ezért a kötelező iskoláztatáson felül heti öt délutáni, egyéni foglalkozást biztosít az érintett tanulóknak, és havi 130 ezer forint többlettámogatást biztosít az Ukrajnából érkező menekülőket befogadó iskoláknak, köznevelési és szakképző intézményeknek – hangsúlyozta a közlemény.

 

A szövegben olvasható az is, hogy a kormány április 20-áig megnyitja az érintetteknek a magyarországi érettségire jelentkezés, illetve a korábbi jelentkezés módosításának lehetőségét, és ingyenesen biztosítja, hogy Magyarországon érettségi vizsgát tegyenek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.