2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bőven van még hely a hajléktalan ellátórendszerben

Főoldal>Közérdekű>Bőven van még hely a hajléktalan ellátórendszerben
 
Írta: Szerk.
2019. január 14. 17:50
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egyre többen kerülnek be a hajléktalan ellátórendszerbe, az életvitelszerű közterületen tartózkodás tavaly október tiltása óta 1600-zal emelkedett az ellátottak száma, de továbbra is bőven van még hely: országosan mintegy 90 százalékos a telítettség.

Minden jelentkező elhelyezése biztosított, és egyre több rászoruló veszi is igénybe a számukra nyújtott segítséget a hajléktalan ellátórendszerben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatása szerint az országszerte összesen 19 ezer 500 férőhely telítettsége országosan 90 százalékosra tehető, ami azt jelzi, hogy egyre többen veszik igénybe a segítséget, ugyanakkor továbbra is bőven van még hely.

 

Hiába az ellenzéki pártok és médiumok pánikkeltése: az életvitelszerű közterület-használat októberi tiltása óta már 1600-zal több ember került be az ellátórendszerbe. Az Emmi közlése szerint: a kormány – "szemben az ellenzéki pártok felelőtlen álláspontjával" – továbbra is arra törekszik, hogy senki ne éljen életvitelszerűen az utcákon, erdőkben, hanem vegye igénybe a rendelkezésre álló szálláshelyeket.

 

Az elmúlt hét zord időjárási viszonyaira tekintettel az Emmi kiadta a vörös kód figyelmeztetést Észak-Magyarországon (Budapest és Pest megye), valamint az Észak-Alföldön (Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), ami még nagyobb odafigyelést kíván a szociális ellátórendszerben dolgozóktól, de a társadalom számára is jelzésértékű.

 

Odafigyelnek a hajléktalanokra

A hajléktalanszállókon nemcsak a szállás, tisztálkodás és étkezés biztosított, de a szociális munkatársak képzéssel, egészségügyi ellátással, jogi segítséggel, munkahely kereséssel is segítenek kitörni a hajléktalan életformából.

 

A tél folyamán a több mint 9,1 milliárd forintos támogatás mellett 300 milliós tartalékforrást is biztosít a kormány a szociális ellátórendszer számára.

 

Egy jelenleg is futó, 2020 végéi tartó program keretében mintegy négyezer hajléktalan ember kap napi egyszeri meleg ételt, de egy 84 millió forintos pályázatot is kiírt az Emmi a hajléktalan ellátásban közreműködő szervezetek fejlesztésére, amelyre január 15-ig lehetett pályázni.

 

A felsorolt programok és a hajléktalanellátó intézmények "valós segítséget, az életben maradást tudják" biztosítani – közölte az Emmi.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.