2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Civil segítséggel újulnak meg a focipályák

Főoldal>Közérdekű>Civil segítséggel újulnak meg a focipályák
 
Írta: Szerk.
2021. november 22. 11:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarosan megújul a meglehetősen rossz állapotban lévő wekerletelepi focipálya burkolata, és minden bizonnyal új fedést kap a lakótelepen, a Hunyadi utcánál lévő széttöredezett aszfalt pálya is. Mindez azonban nem az önkormányzat érdeme, hanem civileknek és Bicskei Bertalan egykori válogatott labdarúgó, edző és szövetségi kapitány leszármazottainak köszönhető. Ha az önkormányzaton múlna, időtlen időkig nézhetnénk a lezárt pályát és a használhatatlan burkolatot.

Nemsokára megkezdik a Kós Károly téren lévő focipálya burkolatának cseréjét, amely már jó ideje el volt zárva a sportolni vágyók elől. Szerencse azonban, hogy vannak még jó érzésű emberek, köztük Bicskei Bertalan fia és családja, akik felajánlották, hogy ezzel foglalkozó cégükön keresztül szívesen felújítanak néhány pályát Kispesten.

 

A Bicskei család a kispesti Játszi Foci kupa résztvevőjeként tette ezt a felajánlását, így tulajdonképpen a pályák megújítása a kupát szervező kispesti lakosnak, Erős Jánosnak köszönhető. Más pályákról elbontott, de jó minőségű, kifogástalan állapotban lévő műfüvet kap így Lazányi Ferenc önkormányzati képviselő javaslatára a Kós Károly téri pálya, de mint megtudtuk, nem csak ez. – Nagyon örülök, hogy a wekerleiek végre visszakapják a pályát. További jó hír, hogy a lakótelepen is megújulhat a Bicskei családnak köszönhetően a focipálya, utóbbi bal‐ esetveszélyes betonburkolatos, igazi retro a Hunyadi utca és József Attila utca kereszteződésében. Ráfér a megújulás, mert használhatatlan – tudtuk meg a képviselőtől, aki a testületi ülésen megköszönte a felajánlást a Bicskei családnak.

 

Nem volt ilyen barátságos a városvezetéssel a Fidesz-KDNP frakció vezetője, aki a képviselő-testületi ülésen elmondta: szégyen, hogy az önkormányzatnak nincs másfél millió forintja, és cégek felajánlása kell ahhoz, hogy használhatóvá váljon a sportpálya. A városvezetés válaszában elmondta, már megkezdték a pályák felülvizsgálatát és felújítását, a céges felajánlás ennek a folyamatnak a közepén érkezett.

 

Dódity Gabriella lapunknak erre úgy reagált: már megszokták, hogy a városvezetés épp mindig azon dolgozik, amit ők felvetnek, és már csak mosolyognak azon, hogy ők „mindig nyitott kapukat döngetnek”. A pályák felújításának nyilvánvalóan mindentől függetlenül mindenki egy emberként örül, kérdés azonban, hogy az elkészült pályák karbantartására odafigyel-e majd az önkormányzat, mert ha nem, hamarosan a mostanihoz hasonló áldatlan állapotok fogadják majd a kispestieket.

Forrás: Wekerlei Napló

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.