2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„Egy vérből valók vagyunk”

Főoldal>Közülünk>„Egy vérből valók vagyunk”
 
Írta: Szerk.
2021. június 04. 14:15
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nemzetünk történelmének egyik, ha nem a legsötétebb napja volt 1920. június 4-e, amikor is aláírták a trianoni békediktátumot, amelyre évről évre megemlékezik a magyarság határainkon innen s túl egyaránt. E napon – a nemzeti összetartozás napján – a hagyományokhoz hűen idén is összegyűlt a kispesti polgári oldal, hogy lélekben közösen, 15 millió honfitársunkkal együtt emlékezzen.

 

Immáron 101 esztendeje annak, hogy aláírták a második világháborút lezáró trianoni békediktátumot, amely a magyarság legnagyobb tragédiájaként maradt emlékezetes: a döntés értelmében hazánk területének több mint kétharmadát elcsatolták, mintegy 3,3 millió honfitársunkat taszítva ezzel az új határokon túlra, idegen államok markába.

 

 

Noha az akkor okozott seb örök nyomot hagyott, a szülőhazájuktól elszakított, kisebbségi sorba kényszerített nemzettestvéreink és az anyaországban élők közötti kötelék még sosem volt olyan szoros, mint napjainkban. Emlékezetes, a polgári-keresztény kormány 2010-ben megalkotta a nemzeti összetartozásról szóló törvényt, aminek köszönhetően a határon túli magyarok egyszerűsített eljárással juthatnak magyar állampolgársághoz. Ugyanebben az évben a békediktátum aláírásának napját, június 4-ét a nemzeti összetartozás napjának nyilvánította.

 

 

Ahogy az már megszokott, idén is megemlékezést és koszorúzást tartott ez alkalomból a Kispesti Országzászlónál a Wekerlei Polgári Egyesület, a Kispesti Társaskör, a kispesti Fidesz és a kispesti KDNP szervezetei. Megemlékező beszédében dr. Pap Sándor választókerületi elnök elmondta: „A nemzeti összetartozás napjának az üzenete az, hogy mindannak ellenére, ami a XX. században történt, mi magyarok összetartozunk! Az ezeréves múltra visszatekintő magyarság megmaradt, nem tűnt el a Föld színéről. Megfogyva bár, de törve nem, él nemzet e hazán.

 

 

Egy nemzet, amely a múltjából büszke jelent épített és fényes jövőt építhet. A magyar jövő számára azonban a tét ma sem kisebb, mint egykor volt. Most viszont rajtunk múlik, kiket küldünk ismét a nagy tárgyalóasztalhoz, hogy megvitassák Európa jövőjét és benne hazánk sorsát. Rajtunk múlik, tanúságot teszünk-e a közös, sikeres jövőnk mellett. Emlékezzünk a múltunkra, legyünk büszkék a jelenünkre, és építsünk Magyarországnak és az egész magyarságnak egy sikeres, boldog jövőt.”

 

 

fotók: facebook

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.