2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.91cffb29072e.jpg]

Elsöprő Fidesz-győzelem a választáson

Főoldal>Közérdekű>Elsöprő Fidesz-győzelem a választáson
 
Írta: Szerk.
2022. április 04. 10:41
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
„Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, miután kiderült, a kormánypártok óriási, minden előzetes várakozást meghaladó győzelmet arattak a 2022-es országgyűlési választáson.

Véget ért Magyarország történetének kilencedik szabad országgyűlési választása, amelynek éjszakáján gyakorlatilag bizonyossá vált: ismét – sorozatban negyedszer is – kétharmados többséggel alakíthat kormány a Fidesz-KDNP. Képviselőjelöltjeik 135 mandátumot szereztek a 199 fős Országgyűlésben.

 

A kormánypártok képviselőjelöltjei vidéken taroltak, s bár Budapesten megmaradt a baloldali fölény, itt is sokkal erősebbnek bizonyultak, mint arra az előzetes mérések alapján számítani lehetett. Orbán Viktor a kormánypártok eredményváró rendezvényén úgy fogalmazott, "hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan".  

 

A kormányfő köszönetet mondott a magyar választópolgároknak, azt üzenve nekik, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy megszolgálják a bizalmat, amit tőlük kaptak.

 

Mint mondta, akkor nyertek a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenük, nem beszélve arról, hogy óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg velük szemben. „Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük Magyarország függetlenségét és szabadságát, megvédtük Magyarország békéjét és biztonságát” – fogalmazott a miniszterelnök, akinek szavai szerint az egész világ láthatta, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött.

 

„Üzenjük Európának: ez nem a múlt, ez a jövő, ez lesz a mi közös európai jövőnk - fogalmazott, hozzátéve: az egész világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat.”

 

Fotók: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.