2023. szeptember 30., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Erdei Zsolttal edzettek a Gyöngyszemek Alapítvány fiataljai

Főoldal>Közülünk>Erdei Zsolttal edzettek a Gyöngyszemek Alapítvány fiataljai
 
Írta: Szerk.
2022. június 02. 09:19
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kétszeres világbajnok profi ökölvívó a kispesti Gyöngyszemek Alapítvány taekwondo foglalkozására látogatott, ahol értelmükben sérült fiataloknak és gyermekeknek tartott testet és lelket egyaránt erősítő edzést.

A 2008-ban alakult Gyöngyszemek Alapítvány a legkülönfélébb programok és szabadidős foglalkozások szervezésével igyekszik tartalmasabbá tenni a javarészt Kispesten élő, értelmükben akadályozott emberek életét. Fiataloknak és gyermekeknek szóló taekwondo foglalkozásaikat három évvel ezelőtt indították el, s az évek alatt igencsak népszerűvé vált. Ennek egyik oka, hogy időről időre ismert sportolók érkeznek hozzájuk, örök élményre szóló edzéseket tartva a részvevőknek.

 

Ezúttal Erdei Zsolt félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnokot hívták meg, aki ütéstechnikákat tanított a gyerekeknek, miközben sikereiről és nehézségeiről is mesélt nekik. „Nagyon jó hangulatban telt az edzés. Zsolt – aki a világbajnoki öveit is magával hozta – hamar megtalálta a közös hangot a gyerekekkel. Mindenkihez volt egy-két jó szava, és örömmel tűrte azt is, amikor az edzés végén, a közös fotózkodás közben „szétszedték” szeretetükkel a részvevők. Ugyanakkor kemény is volt az edzés; a végén mindannyian elfáradtunk” – nyilatkozta lapunknak Szabó-Geletta Katalin, az alapítvány egyik kuratóriumi tagja, akitől megtudtuk, tartott már náluk edzést a profi ökölvívó-világbajnok Kótai Mihály, illetve Katona Barnabás és Mórádi Zsolt Kick-Box világbajnokok is – csak hogy néhány példát említsünk.

 

Hamarosan a taekwondo hazai meghonosításában kulcsszerepet vállalt Patakfalvy Miklós érkezik hozzájuk és tart vizsgát a foglalkozás résztvevőinek. „Ez egy hatalmas élmény lesz a gyerekek számára, akik attól kezdve, hogy leteszik az övvizsgát, versenyeken is elindulhatnak” – fűzte hozzá Szabó-Geletta Katalin.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.