2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Földesi: A baloldal megszüntetné a rezsicsökkentést

Főoldal>Közérdekű>Földesi: A baloldal megszüntetné a rezsicsökkentést
 
Írta: Szerk.
2022. január 11. 11:51
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Míg 2010-ben Magyarországon volt a legmagasabb az áram és a földgáz ára az Unióban, ma mi fizetjük a legolcsóbb gázt és a második legolcsóbb villanyt egész Európában. Egy átlagos magyar család évente csaknem 400 ezer forintot spórol meg a rezsicsökkentés által. Ez az, amit a baloldal ostobaságnak tart.

Havonta átlagosan 32 ezer forintot, vagyis éves szinten csaknem 400 ezret takarít meg egy magyar háztartás a rezsicsökkentéssel. A számok magukért beszélnek, de a baloldal érthetetlen módon a mai napig próbálja elvitatni a kormány e téren elért eredményeit.

 

A baloldal miniszterelnök-jelöltje nem is rejti véka alá véleményét, miszerint a rezsiárak emelkedését az embereknek kell megfizetniük, s akinek gondot okoz a számlák kifizetése, az szerinte inkább fűtsön, világítson és fürödjön kevesebbet. Jó, ha tudják, hogy Márki-Zay Péter népbutításnak, ostobaságnak és populizmusnak tartja a rezsicsökkentést, sőt, a politikus egy fórumon egészen gyalázatosan beszélt azokról az emberekről, akiknek fontos az alacsony energiaár. Képes volt azt mondani, hogy a rezsicsökkentés támogatói „sötétben tartott, trágyával etetett gombák”.

 

– Nem is kérdés tehát, hogy a baloldal eltörölné az alacsony szinten befagyasztott árakat – hangsúlyozta lapunknak Földesi Gyula, a választókerület fideszes elnöke, aki emlékeztetett: a szocialista kormányok összesen 15 alkalommal emeltek villany- és a gázárat, aminek köszönhetően az előbbi a duplájára, utóbbi pedig a háromszorosára emelkedett. 

 

Sőt minderről még gátlástalanul hazudtak is: „Lassan mondom, hogy az ország minden választópolgára megértse. (...) nem lesz fogyasztói gázáremelés” – ígérte a 2002-es kampányban Lendvai Ildikó, majd nem sokkal később Gyurcsány Ferenc egyértelművé tette, hogy de igenis lesz. 2005 végén aztán maga Gyurcsány jelentette ki, hogy a következő év januárjától nem növelik a lakossági áram- illetve gáz díját, aztán 2006 nyarán közölte, hogy a gázért 30, a villanyért 10-14 százalékkal kell többet fizetni. Az emberek terheinek növelése oda vezetett, hogy 2010-re a háztartások már többet költöttek rezsire, mint élelmiszerre és nagyon megugrott a fizetési hátralékot felhalmozók száma. AkkoribanMagyarországon volt a legmagasabb az áram és a gáz ára az EU-ban.

 

– Ezt a helyzetet rendezte az Orbán-kormány a 2013-as intézkedéssel, amely a földgáz és az áram mellett árzuhanást hozott a távhő, a víz-, a szemétszállítás és a kéményseprőipari díjak esetében is. 2017-ben a kormány tovább mérsékelte a fűtésszámlákat, sőt támogatást kaptak a fával, a szénnel és a PB-gázzal fűtők is, tavaly kiterjesztették a kedvezményt a kisvállalkozásokra is, legutóbb pedig a benzinár időszakos befagyasztásával segítették az embereket – ismertette a fontosabb lépéseket Földesi Gyula.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.