2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.4c269836c302.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.eb1fd07fe70d.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.18f8143da823.jpg]

Gyorsuló egészségügyi ellátás és fővárosi kórházfejlesztések

Főoldal>Közélet>Gyorsuló egészségügyi ellátás és fővárosi kórházfejlesztések
 
Írta: Szerk.
2017. június 16. 16:13
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarabb kezdődhetnek és fejeződhetnek be a budapesti kórházak rekonstrukciós munkálatai, miután kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány a fővárosi egészségügyi ellátórendszer megújítását célzó Egészséges Budapest Programot, amelynek hatására jelentősen felgyorsulhatnak a fejlesztésekhez kapcsolódó hatósági eljárások is. Az utóbbi években pedig 30-70 százalékkal csökkent az egészségügyi ellátásokra a várólistákon szereplők száma és a várakozási idő is.

Felgyorsulhat huszonhat fővárosi kórházfejlesztés, mivel a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította az ezt magába foglaló Egészséges Budapest Programot – jelentette be Cserháti Péter. A program miniszteri biztosa elmondta, hogy ezzel a fejlesztésekhez szükséges közigazgatási eljárások is rövidebbek lesznek.

Megírtuk: az Egészséges Budapest Program keretében három centrumkórházzal és a hozzájuk tartozó társkórházakkal újul meg a főváros egészségügyi ellátórendszere. Dél-Pesten a Szent István-, Szent László Kórház és az Országos Kardiológiai Intézet összevonásával jön létre „szuperkórház”, ugyanezt a feladatot Észak Pesten a Honvédkórház látja el, Dél-Budán pedig egy teljesen új épülne. Ehhez kapcsolódnak majd az intézményi fejlesztések, felújítások is.

 

Gyorsuló ellátás, rövidülő várólisták

 

Jelentősen – a 2013-as 70 ezerhez képest – 28 ezer alá mérséklődött az egészségügyi várólistákon lévő betegek száma, köszönhetően annak, hogy a kormány erre is folyamatosan többletforrásokat csoportosított át. Ezzel pedig 30-70 százalékkal csökkentett mind a várakozók száma, mind a várakozási idő. 

 

 

Van még feladat

 

Eddig is komoly fejlesztéseket hajtott végre a kormány az ágazatban, gondoljunk csak az egészségügyi dolgozók már megvalósult és tervezett bérfejlesztésére, a vidéki kórházak és rendelőintézetekmegújítására, de mindez 2018-tól új lendületet kaphat. Lapunk is beszámolt a jövő évi költségvetés tervezetéről, amelyből egyértelműen kirajzolódik, hogy 2018-ban is – folytatva az elmúlt évek gyakorlatát – emelkedik az egészségügyre fordított keret.

További jelentős javításra szorul a magyar egészségügy, mert annak ellenére, hogy 2010 óta folyamatosan egyre növekvő forrásokat biztosít a kormány, 2010 előtt olyan sebeket szenvedett el, amelyeket hosszú idő helyrehozni – mondta lapunknak dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja. Hozzátette, hogy a rendszert alapjaiban kell megreformálni és tovább kell gyorsítani az intézményfejlesztést.

 

dr. György István, Budapest kormánymegbízottja

 

 

Több pénz az egészségügyre

 

2010 óta folyamatosan egyre több pénzt fordít a kormány az egészségügyre. Azóta plusz 304 milliárd forinttal jutott több béremelésekre, 135 milliárd a kórházak adósságcsökkentésére, 12 milliárd a várólisták csökkentésére. Jól látszik, hogy a jelenlegi kormány már 2012-ben több pénzt fordított az E-Alap növelésére, mint a baloldali kormány – a több száz milliárdos forráskivonás előtt – 2006-ban.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.