2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Játszunk, de hol?

Főoldal>Közélet>Játszunk, de hol?
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. július 17. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több olvasói levelet is kaptunk az elmúlt hónapban kerületi játszótereink állapotával kapcsolatban. Ők adták az ötletet, hogy körbenézzünk Kispesten, mi jellemző a játszóterekre, ahol gyermekeink szívesen töltik idejüket.

Kispesten összesen 25 játszóteret tartanak nyilván, melyek méret szempontjából rendkívül változatosak, a 268 m²-től kezdve egészen a 3 616 m²-ig igen széles a skála. Közül választottunk ki véletlenszerűen 10 játszóteret, melyek alapján próbáltunk általános képet rajzolni a kerületi játszótereink állapotáról.

A kispesti játszóterek szépek, legtöbbjük tiszta, és mindenekelőtt korszerűek. Közülük a legrégebben felújított a Klapka utca és a Szigligeti utca között található, itt 2002-ben végezték el a felújítási munkákat. Az összes többi ennél fiatalabb, három – Kós Károly téri, Nagysándor József utcai központi, Kossuth Lajos utca és Zrínyi utca közötti játszótér – pedig a tavalyi évben szépült meg.

Egy játszótéren a legfontosabb a gyermekek biztonsága, ehhez tartozik például, hogy a kicsi ne tudjon kiszaladni az utcára, vagy ha leesik a hintáról, akkor se üsse meg magát túlságosan. Ebből a szempontból nem vizsgázott túl jól a Háromszék utca és Csiky utca között elterülő, amúgy nagyon hangulatos és szép játszótér, hiszen semmiféle kerítéssel nincsen körbekerítve. Bár a körülötte futó utcákon nincs túl nagy forgalom, mégsem megnyugtató, hogy akár a kisgyerek ki-, akár bármilyen kutya beszaladhat a területre. Ugyanez a helyzet a wekerletelepi Kapisztrán utcai játszótérrel is, melyre egy kispesti nagymama hívta fel levélben a figyelmünket. A különbség itt annyi, hogy a környező utcákon nagyobb a forgalom, veszélyesebb lehet, ha egy meggondolatlan, játékba belefeledkező gyerek kiszalad a járművek közé. Emellett még egy hiányosságot fedeztünk fel itt, az 1 000 m²-es téren összesen egy darab szemetes van. Nehéz így tisztaságra szoktatni az embereket.

Szerencsére általánosságban nem ez jellemző a kerületben. Szinte mindegyik játszótéren 4-5 szemeteskukát lehet találni. Mindenhol vannak padok, sok helyen asztalok is, amik mind a szülők kényelmét szolgálják.

Nagy örömünkre összesen az általunk bejárt játszótereken csupán egy helyen találkoztunk rongálás nyomaival. Sajnos ezt pont a nemrégiben felújított Kossuth Lajos utca és Zrínyi utca közötti, 600 m²-es téren találtuk. Valakik elvitték az egyik hinta ülőrészét. Az egyébként szépen rendbe tett játszótéren elég szomorú látványt nyújt az ülőke nélküli hinta.

Az apróbb hibák ellenére a kispesti játszóterek állapota nagyon is pozitív képet mutat. Ugyan a játékok nem túl változatosak, ám jó állapotban vannak, legtöbbjük körbekerített, s nagyobb többségük balesetveszély szempontjából is biztonságos. Már csak a telhetetlenség mondatja velünk: de jó lenne, ha a Kós Károly téri és a Nagysándor József utcai központi játszótér mellett máshol is lehetne nyilvános illemhelyet is találni!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.