2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Javítják az utakat Kispesten

Főoldal>Közérdekű>Javítják az utakat Kispesten
 
Írta: Szerk.
2017. július 12. 12:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Végre megkezdődnek Kispesten az út-és járdafelújítások! Lapunk az utóbbi hónapokban többször beszámolt a balesetveszélyes kátyúktól hemzsegő utakról, megmutattuk, hogy hol érdemes vigyázni, hol történtek balesetek. Közel száz kátyút jelölt körbe az önkormányzat vagyonkezelője nemrég a Kossuth téri piacon.

Sajnos számtalan gyalogos baleset történik Kispesten a rossz állapotú járdák miatt, de nem egy autós kereke is megsérült már a kispesti kátyúkban – emiatt többen indítottak kártérítései pert az önkormányzat ellen. Lapunk a tavasz folyamán többször is felhívta a figyelmet a kerületben fellelhető úthibákra, és arra is, hogy sajnos sok helyen, ahol betömtek egy kátyút, ott hamarosan három újabb alakul ki. A jó hír, hogy újabb út-és járdahibák javításáról döntött az önkormányzat, de sajnos ez nem jelenti azt, hogy a kerületben mindenhol megoldódik a probléma. Az út-és járdajavításokra fordított forrás egyes becslések szerint töredéke a szükségesnek.

 

Több éve csak részben megoldott például a Kossuth téri piac burkolatának rendbetétele is, ami igazán aggasztó, hogy a piacon belül is számos kátyú található, tavasszal például egy hölgy a bokacsontját törte az úthibák miatt. Ezt követően az önkormányzat gondosan nekilátott, festékkel körbejelölgette és megszámozta a kátyúkat, 90 darabot jelöltek így meg, amelyet bő egy hónap után tömködtek csak be. A wekerlei piacon is történ már sérülés, amikor valaki a térdét törte egy kátyúban. De nem csak a piacokon, hanem a Kertvárosban és Wekerlén is már több gyalogos a kátyús járdák, utak áldozatául esett. Lapunk többször felhívta a figyelmet a wekerlei Petúr utcai állapotokra is, ahol a járdaburkolat szélei feltöredeztek, a tervek szerint itt is megszüntetik a balesetveszélyt. 

 

 

Ezen kívül képviselői javaslat alapján – amelyet Ékes Gábor (FIDESZ-KDNP) alpolgármesterként adott be még az előző ciklusban - plusz 10 millió forintot biztosít az önkormányzat a Madách utca, Baross utca és Álmos utca közötti szakasz felújítására.

 

Döbbenetes, de 2017-ben még mindig van Kispesten földút, a Vasút utca. A Fidesz nemrég bejelentette, hogy célul tűzték ki Budapest valamennyi föld burkolatú utcájának leaszfaltozását. Bízunk benne, így a Vasút utcára is sor kerülhet. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.