2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kásler Miklós: jelentős fejlesztések valósultak meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

Főoldal>Közérdekű>Kásler Miklós: jelentős fejlesztések valósultak meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban
 
Írta: Szerk.
2022. március 08. 12:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Robotsebészet, családbarát szülészet, egészségfejlesztési iroda és egy új diagnosztikai tömb – az elmúlt évek legjelentősebb, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban megvalósított fejlesztései, amelyek kapcsán Kásler Miklós elmondta: a kormány 2,8 milliárd forintot fordított az intézmény fejlesztésére. Az emberi erőforrások miniszterének sajtótájékoztatóján részt vett Földesi Gyula Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt is, aki emlékeztetett: a komoly múltra visszatekintő kórházban nem történt még olyan léptékű fejlesztés, mint az elmúlt négy évben.

Kásler Miklós a fejlesztéseket – amelyekre a kormány 2,8 milliárd forintot fordított – sorolva elmondta, a kórházban bevezetett robotsebészeti eljárás precíz, háromdimenziós beavatkozásokat tesz lehetővé. E nagy értékű berendezést elsősorban az urológiai osztály használja. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház családbarát szülészete és újszülött-, koraszülöttosztálya kapcsán úgy fogalmazott, e kezdeményezés a kormány legfontosabb céljai közé sorolandó, hiszen politikájának központi kérdése a családok, a gyermekek és a nemzet jövője.

 

Az emberi erőforrások minisztere emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt időszakban megtörtént az intézmény energetikai fejlesztése is, mindemellett kialakítottak egy egészségfejlesztési irodát is az épületen belül. Ennek feladata a térségben élők egészégtudatosságának erősítése, az egészéges életmód felé történő irányítása.

 

A sajtótájékoztatón részt vett Földesi Gyula, a Kispest kertvárosi részét és Wekerletelepet magában foglaló budapesti 16-os választókerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje is. Mint mondta, a komoly múltra visszatekintő kórházban még nem történt olyan léptékű fejlesztés, mint az elmúlt négy évben. Emlékeztetett továbbá arra is, hogy az intézményhez új mentőbejárat is épült, jelenleg pedig zajlik a kialakítása egy új műtéti diagnosztikai központnak. Földesi Gyula úgy fogalmazott, nagy különbség van a mostani és a korábbi, baloldali kormányzat között, hiszen az intézményben most fejlesztések zajlanak, a Gyurcsány-Bajnai kormány idején viszont több százzal csökkent a betegágyak száma.

 

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, honvédelmi minisztériumi államtitkár a többi közt elmondta, az Egészséges Budapest Program, amely számos Pest megyei és fővárosi kórház és szakrendelő fejlesztését teszi lehetővé, a város ezen területére eddig 100 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosított. Megújult a csepeli Tóth Ilona Szakrendelő is; az intézményt 3,6 milliárd forint értékben orvostechnológiai eszközökkel is felszerelték.  

Hangsúlyozta: 2010 előtt 600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból, az Orbán-kormány azonban – a gazdaság rendbetételét követően – megkezdte az egészségügy fejlesztését is.

 

Főkép: facebook.com/fidesz.foldesi.gyula

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.