2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.3063bec9a007.jpg]

Ma lenne 84 éves Puskás Ferenc

Főoldal>Közélet>Ma lenne 84 éves Puskás Ferenc
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. április 01. 13:18
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest Díszpolgárára, a Nemzet Sportolójára emlékeztek ma délelőtt a róla elnevezett utcában lévő emléktáblánál rendezett ünnepségen. Kispesten több dombormű őrzi emlékét, valamint utcát és iskolát is neveztek már el az Aranycsapat egykori kapitányáról.
Ha élne, ma lenne 84 éves Puskás Ferenc, a kispesti és a magyar labdarúgás legnagyobb legendája. A Kispest, a Bp. Honvéd, majd a Real Madrid egykori sztárja pályafutása során szinte mindent megnyert, amit lehetett. 85-szörös válogatott volt, a címeres mezben 84-szer talált a halóba. 1952-ben olimpiai bajnok lett, majd 1954-ben VB-ezüstérmes, a hazai bajnokságban négyszer volt gólkirály és ötször hódította el a magyar bajnoki címet a Honvéddal.

Kispesten Puskás Ferenc és Bozsik József tiszteletére állíttatott közös domborművet egykori iskolája falán, a Szekfű utcában 2008-ban az önkormányzat. Ugyanebben az évben kispesti általános iskola is felvette a legendás focista nevét. A Berzsenyi utcai oktatási intézmény aulájában mellszobra – Kristóf Lajos alkotása – is látható a kerület leghíresebb szülöttjének.

A Bozsik Stadion bejáratának falán 2007-ben állított domborműnél, a ma délelőtti ünnepségen az önkormányzat, Kispest országgyűlési képviselője, a Budapest Honvéd FC, a Honvéd Baráti Kör, valamint a Puskás Ferenc Alapítvány nevében helyezték el az emlékezés koszorúit a megjelentek.
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.