2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mégis megújulhat az Almavirág tér

Főoldal>Közérdekű>Mégis megújulhat az Almavirág tér
 
Írta: Szerk.
2015. június 17. 11:44
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tegnap tárgyalta a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság az Almavirág tér felújításáról szóló előterjesztést. A projekt pozitív elbírálást kapott, így a munkálatok hamarosan megindulhatnak.

Négy éve kezdődtek meg az első lakossági megbeszélések a Wekerlén található Almavirág tér felújításával kapcsolatban, majd egy évvel később a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) Építész Klubja tartott lakossági tervezési napot, ahol a koncepciós terv el is készült a tér rekonstrukciójáról.

 

A Fidesz-KDNP-s képviselők hiába küzdöttek, hogy a tér felújítási költségei kerüljenek be a 2015-ös költségvetésbe a baloldali többségű képviselő-testület leszavazta az előterjesztésüket. Most viszont mégis belevágna a városvezetés a felújításba, a májusi testületi-ülésen módosították a költségvetést és 15 millió forintot biztosítottak a tér rekonstrukciójára. A terveztetést korábban a WTE finanszírozta a Nemzeti Kulturális Alaptól  (NKA) nyert pályázati pénzből.

 

–Somló Judit a WTE elnöke már sokszor fordult hozzánk, wekerlei képviselőkhöz az Almavirág tér felújításával kapcsolatban, amit mi már évekkel ezelőtt  támogattunk –mondta el lapunknak Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) a körzet képviselője.  –Nem értjük, hogy miért nem lehetett foganatosítani az idei költségvetésben a tér felújítására szánt összeget, de úgy látszik a baloldali városvezetés is rájött, hogyha ilyen nagy a lakossági igény a beruházásra, akkor a városvezetésnek kötelessége a civil szervezet mellé állni és finanszírozni egy, a kerület arculatát javító projektet –tette hozzá Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő.

 

Az építkezés első ütemében az útbontási és útépítési munkák, külső járdák és parkolók kialakítására, valamint a vízelvezetésre fog sor kerülni szeptember 30-ig. A második ütemben pedig a WTE az NKA második fordulós pályázatán nyert 4 millió forintos támogatásból az építést követő zöldfelület kialakítást valósítja meg az év végéig.

 

 –Fejlesztéspolitikai tanácsnokként minden beruházásnak nagyon örülünk, ami a kerület látképét gazdagítja, és az Almavirág téri felújítás egy jó példa arra, hogy nem szabad elállnunk a fontos beruházásoktól még akkor sem, ha azok esetleg nem várt kiadásokat jelentenek a kerületnek. A Jézus Szíve Templom támogatásáért is sokat küzdöttük és végül elértük, hogy nem állt el az önkormányzat a környezetrendezéstől –mondta Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.