2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Semmibe vezető kerékpársáv ellen tiltakoznak Kispesten

Főoldal>Közérdekű>Semmibe vezető kerékpársáv ellen tiltakoznak Kispesten
 
Írta: Szerk.
2023. március 26. 17:33
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Senki nem kérdezte meg a kispesti lakókat, hogy az amúgy is keskeny Hunyadi utcába szeretnének-e kerékpársávot. A főváros és a kispesti önkormányzat a lakók tiltakozása ellenére sem hajlandó megváltoztatni a nyomvonalat, ezzel legalább száz család életét nehezítik meg, akik csak a környező utcákban, több háztömbnyire tudnak majd parkolni.

A főváros és a kispesti önkormányzat közös uniós projektjeként épül kerékpársáv többek között a XIX. kerületi Hunyadi utcában az Ady Endre út és a Nagykőrösi út között. A terveket a helyi önkormányzat készítette, a lakók véleményének a meghallgatása nélkül. A keskeny és forgalmas utcában buszok is járnak. Az utca egyik oldalán már korábban felszámolták a parkolási lehetőséget, most ugyanez várható a túloldalon.

 

–  Irreális, hogy kétoldali kerékpársávot alakítsanak ki a szűk Hunyadi utcában – mondta lapunknak Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnöke, fővárosi képviselő. – Évek óta húzódik ez a fejlesztés, és évek óta kérjük, vizsgálják felül a terveket. A Hunyadi utcában körülbelül 150 háztartás él, nagy részük az utcán parkol, mert nincs autóbeállási lehetősége. Ha ezt elveszik tőlük, akkor kerülőre, a szomszédos vagy keresztutcákba kényszerülnek. Ráadásul a kerékpársáv a „semmibe vezet”, hiszen Pesterzsébeten nem folytatódik. Ha el is készül, a biciklisek – ahogy eddig is – a kevésbé forgalmas, szomszédos kertvárosi utcát fogják használni, így felesleges is a Hunyadi utcai kerékpársáv – magyarázta Dódity Gabriella. 

 

A lakók panaszait többször is tolmácsolta a fideszes képviselő a kerület baloldali vezetésének, de Gajda Péter, Kispest polgármestere válaszra sem méltatta, amikor pedig a Fővárosi Közgyűlésben interpellálta ez ügyben Karácsony Gergelyt, a fővárostól az a válasz érkezett: a terveket a minisztérium is jóváhagyta, és nem módosítják a nyomvonalat, mert nem akarják elveszíteni az uniós forrást.

 

A Hunyadi utcában kialakítandó kerékpársáv az Üllői útival együtt 800 millió forintba kerül, nyolcmillió forintért szemléletformálási kommunikációs kampányt is indítanak majd. Lapunk kereste az ügyben a kispesti önkormányzatot, de nem kaptunk választ. 

 

forrás: Magyar Nemzet

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.